Splatoon 3

I Splatoon 3 kan tre lag spille mot hverandre samtidig

Blekksprutoppfølgeren har mer av alt – og får en gratis demo snart.

Som tidligere annonsert fikk Splatoon 3 en dedikert Nintendo Direct-sending denne uken, og man kan trygt si at det mye informasjon pakket inn i den drøyt 30 minutter lange videoen (som du kan se over).

Her gikk utviklerne møysommelig gjennom alt som er nytt (og gammelt) i det kommende blekksprutspillet, inkludert en håndfull nye våpen, totalt 12 nye og tilbakevennende kart og et enda større fokus på unike moduser og måter å spille på.

Blant sistnevnte finner man den vanlige «Turf War»-modusen og overlevelsesmodusen «Salmon Run», men også en ordentlig historiemodus i form av «The Return of the Mammalians». I tillegg viste spillet fram et kortbasert konkurransespill hvor to spillere kan tevle om å dekke den største delen av et spillbrett med brikkene sine.

Maling-og-bue kommer godt med.
Nintendo

Og litt nytt også

To nye teknikker gjorde seg gjeldende, hvorav den ene lar deg fyke opp vegger laget ditt har malt, mens den andre lar deg rulle gjennom luften og dukke unna motstandernes maling.

Det ørkenaktige området kalt Splatlands vil spille en sentral rolle i Splatoon 3.
Nintendo

Blant de nye våpnene finner man både malingkatana og maling-og-bue, og det ble bekreftet at alle våpen fra de foregående spillene vender tilbake.

Det ble også vist fram tonnevis av kosmetiske muligheter, deriblant muligheten til å dekorere et skap med personlige eiendeler og fjonge farger.

Helt til slutt i videoen fikk vi også se nærmere på en splitter ny måte å spille på, i form av den nye tolkningen av «Splatfest»-modusen fra tidligere spill. Disse konkurransene er nå delt i to omganger, hvor man først spiller en alminnelig malingkonkurranse med to lag à fire spillere.

Når denne runden er over, deles spillerne opp i tre lag, hvor det beste laget fra den første runden må forsvare seg fra to sider, mot to lag bestående av to spillere hver.

Denne nye «Splatfest»-varianten skal være fokus for spillets demo, som aktiveres for en begrenset periode fra den 25. august. De som laster ned demoen vil også få en kode som lar de prøvde Nintendo Switch Online gratis i 7 dager, slik at alle som ønsker det får vært med på malingfesten.

Splatoon 3 kommer eksklusivt til Nintendo Switch den 9. september.

LES OGSÅ: MMO-svaret på Pokémon er ferdig »

Siste fra forsiden