I Steamworld Heist styrer du dampdrevne roboter i verdensrommet

Romspill fra skaperne av kritikerroste Steamworld Dig.

Bilde fra Youtube-traileren.
Image & Form

Skaperne av det populære og svært fornøyelige Steamworld Dig har annonsert sitt neste spill, Steamworld Heist.

Selv om spillet er satt til samme verden som sin Terraria/Boulderdash-aktige forgjenger, er dette et ganske annerledes spill.

Fra steampunk-western til verdensrommet

Teaser-film.

Handlingen foregår nemlig i verdensrommet, der du må rekruttere en gjeng sære roboter og reise rundt i et dampdrevet romskip (uh) på jakt etter livsviktige ressurser som vann. Underveis må du utforske en forlatt klode, samt borde andre romskip og lede mannskapet ditt i turbasert kamp.

Spillet utvikles av det svenske indiestudioet Image & Form, og sjef Brjann Sigurgeirsson har følgende å si om prosjektet:

– Heist er ikke en oppfølger til Steamworld Dig. Det foregår i samme verden og cowbottene er fortsatt heltene. Men mye har skjedd siden originalen, og vi ville lage et radikalt annerledes spill. Litt fordi vi virkelig ønsket å lage et turbasert strategispill, og litt fordi vi følte det var et smart trekk. Det åpenbare neste spillet hadde vært Dig 2, men vi ville heller overraske.

Lanseringen vil finne sted til våren, men vi vet ikke hvilke plattformer utviklerne vil gi spillet ut for enda. Steamworld Dig kom til PlayStation 4, Vita, Steam, Nintendo 3DS og Wii U.

Les vår anmeldelse av originalspillet for å lære mer om Steamworld-universet. Liker du tanken på å være romskipkaptein kan du også følge med på det kommende spillet Cosmonautica.

Siste fra forsiden