id-rollespill til DS?

id Softwares mobilrollespill Orcs and Elves kan finne veien til Nintendo DS.

Orcs and Elves er et fantasyrollespill for mobiltelefoner, som bygger på 3D-teknologien fra Doom RPG. Nå har id Softwares teknologiguru, John Carmack, røpet at den amerikanske utvikleren håper å få spillet ut til Nintendo DS etter hvert.

I et intervju med Wired har han fortalt at en mulig versjon av Orcs and Elves for DS vil komme med en rekke forbedringer i forhold til mobilversjonen, og at det vil kunne være id Softwares første direkte skritt tilbake til en Nintendo-plattform.

id har lenge vært kjent som en PC-utvikler, og de har aldri hatt et tett og godt forhold til Nintendo. Faktisk har de bevisst holdt seg unna den japanske konsollgiganten, etter dårlige erfaringer med dem fra tidlig på nittitallet, da de ble tvunget til å sensurere Wolfenstein 3D for SNES.

For at Nintendo skulle godta spillet måtte de nemlig kvitte seg med alt av blod og alle nazi-referanser (sjefsfiende Adolf Hitler mistet barten sin og fikk navnet Staatsmeister), og i tillegg ble de tyske angrepshundene erstattet av gigantiske rotter.

Siste fra forsiden