Mord på landsbygda

Ikke ulikt en viss TV-serie

I Deadly Premonition må du løse et mordmysterie i en isolert småby.

For noen år siden ble actioneventyret Rainy Woods kunngjort til PlayStation 3 og Xbox 360, men så forsvant det inn i glemselen. Nå har spillet dukket opp igjen under et nytt navn. Tittelen er Deadly Premonition, og det har blitt konsolleksklusivt til Xbox 360.

«Diane....Nei, vent. Dette er jo en lighter»

Deadly Premonition foregår i en liten by hvor en lokal skjønnhet akkurat har blitt myrdet. Sheriffen kan ikke løse saken alene, så FBI-agent Francis York Morgan blir sendt til byen for å rydde opp. Francis er en smått eksentrisk fyr som løser saker ved intuisjon i like stor grad som logikk, og innbyggerne han møter i løpet av etterforskningen er ikke mindre sære.

Overnaturlige krefter er tydeligvis involvert i mordet, for Francis begynner å oppleve høyst besynderlige ting og se skremmende visjoner. Flere mord blir begått i byen, og alt sammen ser ut til å ha tilknytting til en morder fra gamle legender.

Hvis oppsettet virker kjent har du kanskje sett en viss TV-serie som var populær på 90-tallet. Ryktene skal faktisk ha det til at det var de sterke likhetstrekene som gjorde at spillet ble holdt tilbake for å endres, selv om konseptet fortsatt virker svært likt Twin Peaks.

Uansett er Deadly Premonition en blanding av etterforsking og action. Når de merkelige visjonene til Francis blir litt vel realistiske må du fram med pistolen for å holde dem unna. Hva balansen mellom kamp og etterforsking blir er fortsatt uvisst.

Marvelous og Rising Star Games skulle opprinnelig fungere som utgivere for spillet da det fortsatt het Rainy Woods. Nå har Ignition tatt over utgiveransvaret, i hvert fall i Statene. Hvem som slipper Deadly Premonition i Europa (og om det i det hele tatt kommer hit) er uklart.

Flere bilder og en trailer finner du på spillets hjemmeside.

Siste fra forsiden