Import-stopp for PS3

Patentstrid med LG stopper PS3-import til Europa.

I fjor høst gikk Sony til retten for å få fjernet alle telefoner fra deres konkurrent LG fra det amerikanske markedet, etter som de mente å ha patent på teknologi brukt av den koreanske giganten. LG svarte raskt med å gå til motangrep, og dette inkluderte Sony-produktet PlayStation 3.

LG mener nemlig at konsollen bruker patentert LG-teknologi for å spille av Blu-ray-filmer. I forbindelse med søksmålet ba de en EU-domstol i Haag om midlertidig europeisk importstopp på PlayStation 3, og det har de ifølge The Guardian nå fått innvilget.

Importstoppen varer i utgangspunktet i ti dager mens saken blir etterforsket. Men den kan forlenges hvis LG søker om det (og får innvilget søknaden). Sony kan også forsøke å anke vedtaket for å få stanset importstoppen.

LG kan også be myndighetene om å ødelegge de titusener av PS3-maskiner som allerede er beslaglagt i europeiske havner.

Sony skal til en hver tid ha nok maskiner for to-tre uker på sine lagre i Europa. Om ikke striden løses innen lagrene er tomme, kan vi gå mot en situasjon hvor konsollen forsvinner fra butikkhyllene.

Hvis retten gir LG medhold i striden, vil Sony risikere å måtte kompensere dem økonomisk for hver eneste PlayStation 3-maskin som noensinne har blitt solgt verden over. Maskinen kan også bli permanent fjernet fra markedet, men sjansene er små for at de to selskapene ikke kommer til enighet før dette eventuelt skjer.

Det er ikke mindre enn syv patentsøksmål mellom de to selskapene.

Verken Sony eller LG har ønsket å kommentere saken overfor The Guardian.

Siste fra forsiden