Indianere protesterer mot Gun

Westernspillet Gun får hard kritikk fra indianere, som oppfordrer til boikott inntil Activision gjør en rekke endringer med spillet.

Organisasjonen Association for American Indian Development har nå bedt Activision om å gjøre en rekke endringer på westernspillet Gun, som de mener inneholder nedlatende, skadelige og unøyaktige avbildninger av amerikanske indianere. I dette spillet får du rollen som cowboyen Colton White, og må ved flere anledninger drepe og skalpere opprørske apacheindianere.

På nettstedet boycotgun.com, skriver organisasjonen at folkemordet som nesten førte til en total utryddelse av de Nord-Amerikanske indianerne ikke bør trivialiseres i et spill. Dessuten mener de at det å lage et spill hvor man må slakte ned medlemmer av en spesifikk rase for å komme videre kan være med å skape aksept for det uhyrlige folkemordet.

Videre påpeker de at om indianerne hadde vært byttet ut med afrikanske amerikanere, meksikanere eller jøder, så hadde det sannsynligvis vært kraftige reaksjoner mot spillet. Riktignok skifter helten side i løpet av spillet, men indianerne mener fortsatt at innholdet er totalt uakseptabelt, og at spillere bør boikotte både Gun og andre spill laget av Activision.

Activision har svart med å si at de ikke promoterer eller støtter vold mot indianere, men at spillet var designet for å reflektere livet i den amerikanske vesten på den tiden handlingen foregår, på samme måte som filmer, TV-programmer, bøker og andre former for media gjør det. Dessuten påpeker de at selv om spillet inneholder skalpering, er ikke dette noe som gjøres eksklusivt mot indianere.

Activision ber imidlertid om unnskyldning til alle som har blitt fornærmet av Gun, og sier at det ikke var deres intensjon å fornærme noen raser eller etniske grupper.

Siste fra forsiden