Info om Metal Gear Solid 4

Famitsu har røpet de første detaljene om Metal Gear Solid 4, som kommer til PS3. I tillegg er det klart at Metal Gear Acid 2 til PSP lanseres med en ny type 3D-briller.

Det japanske spillmagasinet Famitsu har en tendens til å være først ute med informasjon om spill fra japanske utviklere, og i ukens nummer har de blant annet en eksklusiv sniktitt på Metal Gear Solid 4. I følge artikkelen forteller produsent Kojima at et mål denne gangen er å få spilleren til å virkelig føle at han er i en krigssone, og at Snake vil være omgitt av stridsvogner, soldater og roboter som kjemper mot hverandre.

En interessant detalj er at fiendene dine skal være "flerdimensjonelle". Det vil si at hvis Snake kommer over to grupper som kjemper mot hverandre, og han utelukkende skyter soldater fra den ene gruppen, vil soldatene i den andre gruppen kunne se på ham som en alliert i stedet for en fiende.

Apropos fiender; disse vil nå bruke mange forskjellige taktikker for å få has på deg, og det er ikke slik at alle vil prøve å drepe deg selv. Noen vil kunne finne på å prøve å distrahere deg, mens andre vil gi kameratene sine dekningsild. Kojima forteller at Metal Gear Solid 4 kommer med et mer psykologisk element enn tidligere spill i serien.

Ellers fortelles det at Raiden er tilbake, og at han skal være veldig "kul" i Metal Gear Solid 4. Skjermbildene Famitsu har fått fatt i ser skikkelig heftige ut, og Kojima insisterer på at de er fra en spillbar demo som kjører på en ekte PS3. Vi er tilbake med offisiell informasjon om Metal Gear Solid 4 etter at Konami har kommet med den offisielle kunngjøringen.

Ukens Famitsu har imidlertid mer Metal Gear-stoff å by på, nemlig nyheten om at Metal Gear Acid 2 kommer med en helt ny type ekstrautstyr for Sonys PSP. Systemet kalles "Solid Eye", og er en slags kikkertaktig ting du putter foran øynene, slik at du får et inntrykk av at 3D-grafikken på skjermen faktisk er ekte 3D (dvs, at du ikke ser handlingen på en flat skjerm).

Ellers fortelles det at spillet kommer med en helt ny historie, en nye bifigurer (inkludert en blondine ved navn Venus) og trådløs flerspiller. Spillet har ikke fått noen europeisk utgivelsesdato enda, men lanseres i USA og Japan før året er omme.

Siste fra forsiden