Infurity rykker ned

Infurity trukket fra Telenorligaen

Kaptein Vebjørn «DrolsuM» Drolsum sier han ikke var klar over regelbruddet.

Drolsum og Infurity sier at de blir å finne i toppdivisjonen igjen senere.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Mandag slapp nyheten om at Infurity hadde blitt trukket fra Telenorligaen, dagen etter at Royal Vikings ble trukket fra League of Legends-delen av ligaen. Infurity stod med tre uavgjorte og fire tap før kunngjøringen kom. Grunnen bak den plutselige exiten er i følge liga- og turneringsansvarlig Erling Rostvåg på bakgrunn av brudd på reglene.

– Da vi så gjennom lagoppstillingen til Infurity fordi den ene spilleren visstnok var dansk, oppdaget vi at de hadde stilt med en svensk spiller mot Celestial, i tillegg til den danske. Begge spillerne var markert med norsk flagg på profilene sine, sier Rostvåg før han fortsetter.

Rostvåg forklarer hvorfor Infurity ble trukket.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Det er i utgangspunktet lov med utlendinger på laget, men disse var lagt inn etter at overgangsvinduet var stengt. Utenfor overgangsvinduet er det kun tillatt å hente spillere fra lavere divisjoner, eller nordmenn som ikke har deltatt i år.

Dette betyr altså at laget ikke har stilt med nok spillere i sine kamper.

– Dette innebærer dessverre at Infurity ikke hadde stilt med tilstrekkelig antall spilleberettigede spillere for å regnes som møtt opp. Uteblivelse fører som kjent til trekking i første divisjon. Saken er veldig lik den gangen vi måtte trekke Riddle i Overwatch i våren 2017.

Erling Rostvåg var i kontakt med Infurity-kapteinen Vebjørn «DrolsuM» Drolsum, som ikke visste noe om at de brøt reglene.

Vondere ble verre

Drolsum og Infurity sier at de blir å finne i toppdivisjonen igjen senere.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Saken er svært lei for Infurity som allerede har slitt mye med å få nok spillere til å etablere en klar lagoppstilling. Blant annet har lagkaptein Vebjørn «DrolsuM» Drolsum fungert som en reserve, selv om han egentlig hadde en pause og null timer med Counter-Strike før kampen mot Nordavind der de tapte. Drolsum omtaler saken som synd og understreker at han ikke visste at de hadde brutt noen regler.

På spørsmål om hva som skjer videre med laget svarer Drolsum at han skal ta seg en lengre pause fra spillet, men at de som lag skal forsøke og spille seg opp igjen til førstedivisjon.

– Du ser vel oss i 1. divisjon igjen etter neste sesong. Da skal jeg lese meg opp på alle reglene så vi slipper å ryke på noe så seigt, sier hovedpersonen selv.

– Er dessverre et godt stykke unna

Tommy «TommyM» Monsen mener det er lenge til vi får en helt stabil 1. divisjon.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Ekspertkommentator Tommy «TommyM» Monsen hadde også sitt å si om saken.

– Det er selvfølgelig synd at det skjer. Jeg skulle helst sett at vi hadde åtte stabile lagoppstillinger i 1. divisjon, men det er vi dessverre et godt stykke unna.

Så gjenstår det altså å se hvordan Infurity klarer seg i 2. divisjon, og om de klarer å få orden på de problemene de har hatt med lagoppstillingen sin.

Les også
Telialigaen har Norges største bedriftsliga

Siste fra forsiden