Altiboxligaen

Ingen har fått premiene sine i Altiboxligaen

Lagene reagerer på bortforklaringer hos arrangøren.

Team Convention er et av de norske lagene som deltok i Altiboxligaen.
Benedichte Breistøl

DETTE ER ALTIBOXLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: GO, League of Legends og StarCraft II arrangert av House of Nerds. Ti lag/spillere deltok i hvert spill og det ble vist totalt tre direktesendte kamper i uka på TV 2 Sumo.

LGB vant Counter-Strike-delen, Lions ble beste League of Legends-lag, mens Snute gikk seirende ut av StarCraft-avdelingen.

Flere måneder etter at den norske Altiboxligaen ble avgjort venter fortsatt lagene og spillere på premieutbetalinger.

Den TV 2-sendte ligaen var en milepæl i norsk e-sportsammenheng, ettersom det var første gang oppgjør mellom helnorske lag ble direktesendt på TV. Hver uke ble lag og deltakere flydd til Oslo for å spille hovedkampene på TV 2 Sumo og TV 2 Sportskanalen.

Den samlede potten i ligaen ligger på 180 000 kroner, fordelt over de tre beste i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends og StarCraft II.

I tillegg er alle lag og spillere som fullfører sesongen lovet en motivasjonsbonus på 4000 kroner per lag, totalt 90 000 kroner. Dette er heller ikke utbetalt.

– Mye frem og tilbake

Flere lagledere Gamer.no har vært i kontakt med er kritiske til kommunikasjonen fra arrangør House of Nerds de siste månedene.

– Det har blitt kommunisert at utbetalinger skulle starte to-tre ganger allerede. Hver gang har fristen gått ut, og vi har mast mye, forteller Anders Kjær i Temp.no til Gamer.no.

De kom på andreplass og venter på totalt 14 000 kroner inkludert deltakerhonoraret.

– Vi savner en ansvarsperson med handlekraft som vi kan henvende oss til hos arrangøren. Frem til nå har det vært mye fram og tilbake om hvem man skal forholde seg til, sier Kjær.

Anders «aNdz» Kjær og Temp.no er årets seriemester i Telenorligaen. Han har mast mye på House of Nerds for å få utbetalt premiene.

– Det har ved en eller flere anledninger blitt sagt at det nå er en annen person som driver med dette. Det underbygger jo det generelle inntrykket vi har om at ingen vet hvem vi skal snakke med angående premiepengene. Vi får i alle fall ikke kontakt med de som har direkte med utbetaling å gjøre, sier han.

Ligavinner LGB har heller ikke mottatt premien på 20 000 kroner eller motivasjonsbonusen på 4000 kroner.

– Det har ikke vært noen form for kontakt med House of Nerds etter at ligaen ble avsluttet. I felleschatten på Skype har det vært stille i lang tid. Vi har ikke hørt noe annet enn at folk er på ferie, og det er én måned siden, fortalte Kevin Mikkelsen, manager for LGB til Gamer.no forrige uke.

Les også
Anmeldelse:

Reagerer på bortforklaringer

Team Convention kom på syvende plass, men er oppgitt over at de fortsatt venter på deltakerhonoraret på 4000 kroner.

– Vi har vel fått omtrent tre datoer, og hver gang man purrer er det sykdom, ferie eller endring i kontaktpersoner. Jeg reagerer på bortforklaringene, sier lagleder Kenneth Gaupseth Johansen.

Team Convention før en av de TV-sendte kampene.
Benedichte Breistøl

Det var Lions som stakk av med seieren i League of Legends-avdelingen til Atliboxligaen. Storklubben har heller ikke fått utbetalt det de har krav på.

– I Lions forholder vi oss til fakturakrav, og vi har en grei dialog med House of Nerds på det. Foreløpig er de ikke verre enn Dreamhack med tanke på utbetalingstid. De oppgir 90 dager på sine turneringer, sier Christophe Roblin, en av lederne i klubben.

– Mye etterarbeid på noen få personer

Turtle Beach skal være ansvarlig for midlene knyttet til premiene, og et av rommene på House of Nerds skal pusses opp og vies nettopp denne sponsoren. Rommet står fortsatt ubrukt.

House of Nerds avviser at dette eller manglende sponsormidler er direkte årsak til forsinkelsene, men heller at det oppstod forsinkelser i forbindelse med skifte av kontaktperson.

– Vår opprinnelige kontaktperson hos Turtle Beach var i ferd med å slutte. De har nå fått en ny ansvarlig person som jeg hadde møte med rett før sommerferien, fortalte Vegard Skjefstad, ansvarlig for Altiboxligaen hos House of Nerds til Gamer.no forrige uke.

Lagene som spilte i TV-sendingene ble flydd inn til lokalene til House of Nerds i Oslo.

– Kunne dere ikke med en gang sagt at det kan ta inntil tre måneder å betale ut premier og refusjoner?

– I etterkant kunne man kanskje tatt inn slike reservasjoner, slik at det ble løst på en bedre måte. Men det er mye annet man også kunne gjort annerledes for å få en mer flytende liga. Det har blitt mye etterarbeid på noen få personer når man ikke får kommunikasjonen til å bli god nok. Det vil alltid være rom for forbedring uansett hvor lenge man holder på. Bare se på Tippeligaen, som har holdt på i 25 år eller noe. Det skjer endringer der også hele tiden, sier Skjefstad.

Flere utsettelser

Gamer.no har fått tilgang til skjermbilder fra den interne Skype-gruppen mellom lagledere og arrangøren, som viser at deltakerne etterspurte informasjon om utbetaling få dager etter ligaslutt, og at House of Nerds informerte om at de trengte litt tid på å hente seg inn. En uke senere purrer samme lag på informasjon, og da peker arrangøren på ferie og noen møter som skal foregå i midten av juni. 26. juni går de ut med informasjon om at utbetalingene skal starte 2. juli. En uke etter den datoen purres det på nytt, men da er det stille fra arrangøren i tre uker.

Skjefstad er imidlertid ikke enig i at det er kommunisert flere datoer for overføring.

– Vi ventet på en avklaring, og det er det som er kommunisert. Vår økonomiansvarlig hadde ferie og pappapermisjon.

Han forteller at det har vært mange mennesker i sving på prosjektet, og dette skal ha skapt mye arbeid etter at ligaen ble avsluttet.

– Mange har vært involvert i ulike roller, partnere som skal bidra, men ikke fullført sine oppgaver. Det har skapt mye etterarbeid for oss. Det er litt å nøste opp i her, blant annet finne ut hvem som har lovet hva til hvem, sier ligasjefen.

La ansvaret over på TV 2 Sporten

Fredag 7. august uke fortalte Skjefstad til Gamer.no at prosessen med utbetalingene skulle starte samme uke. Når vi i dag, syv dager senere, tar kontakt med de involverte lagene, forteller de at det ikke har skjedd noe. Ingen har blitt kontaktet av arrangøren for praktisk informasjon som kontonummer eller faktura.

Når et av lagene purret House of Nerds gjennom SMS denne uken, får de først beskjed av daglig leder om at de venter på svar fra prosjektleder hos TV 2 Sporten, og at de håper alt løser seg i løpet av neste uke.

TV 2 Sporten stilte med teknisk utstyr for Altiboxligaen.

Prosjektleder hos TV 2 Sporten, Mikael Harstad Groven, stiller seg uforstående til dette når Gamer.no tar kontakt:

– TV 2 Sporten har ikke noe med premiene å gjøre. Det er House of Nerds som skal betale ut dette.

Han forklarer at TV 2 Sporten kun har vært mediepartner og leverandør av teknisk utstyr:

– Som med alle andre sportsarrangement er det vi som har sendt kampene. House of Nerds er arrangør og ansvarlig. Vi har hjulpet til med å sende ligaen på våre flater, samarbeidet med å få inn sponsorer og midler, og vært tilstede med det for øyet, men vi har ikke hatt noen aktiv rolle utover dette. Jobben vår var å sende ligaen og levere teknisk utstyr.

Da det blir gjort klart at TV 2 Sporten ikke har noe ansvar for utbetalingene, kontakter lagleder House of Nerds på nytt. Nå får de beskjed om at det stemmer, og at alle nå venter på Vegard Skjefstad.

Harstad Groven i TV 2 Sporten er lei seg for at lag og spillere nå er frustrert over behandlingen.

– Det er trist at det skal være sånn. Vi deler frustrasjonen spillerne må føle.

Vegard Skjefstad unnlot å svare på Gamer.nos gjentatte henvendelser fredag, og henviste oss videre til medeier Andreas Bøe Sollund i House of Nerds. Han ønsket ikke å prate med oss før mandag, men kun under forutsetning av at denne artikkelen ble fjernet før intervjuet.

Siste fra forsiden