Ingen StarCraft II-turnering under årets ESWC

Den franske turneringen krasjer med Blizzards eget WCS-opplegg.

Etter to år med turneringer i StarCraft II, dropper Electronic Sports World Cup strategispillet i årets mesterskap. Dette forteller organisasjonen selv på sin Facebook-side.

Grunnen skal være kalenderkrasj med Blizzards egen Battle.net World Championship Series, som har finalekamper helgen etter ESWCs finaler 1. til 3. november. Opptakten til finalene er en travel tid for spillerne, og selv om ESWC ønsket å samkjøre de to turneringene på en måte gikk disse planene i vasken.

– Vi ønsker å dele vår skuffelse med spillerne, mesterne og fans av StarCraft II. Vi ønsker også WCS alt det beste med videre arrangement i 2013, forteller organisasjonen i uttalelsen.

Dette blir da mest sannsynlig den første gangen at ESWC avholdes uten et eneste Blizzard-spill å konkurrere i. I tidligere år har det vært turneringer i strategispillene StarCraft II, StarCraft og WarCraft III. Franskmennene håper at det lar seg gjøre å få med Blizzard igjen senere.

– Som vi har gjort i 13 år med hundrevis av organiserte turneringer i StarCraft: Brood War, WarCraft III og StarCraft II, ønsker vi så langt det er mulig å utvikle og produsere mer e-sport sammen med Blizzard i fremtiden, forteller ESWC.

Dette får du ikke se fra frankrike i høst.

To norske medaljer på ti år

Electronic Sports World Cup har holdt internasjonale mesterskap siden 2003 i ulike spill. I løpet av denne tiden har to nordmenn greid å karre til seg medaljer: Fredrik «Bergie» Bergmann ble verdensmester i TrackMania Nations Forever i 2010, mens Olav «Creolophus» Undheim tok sølvmedaljen i WarCraft III i 2007. I fjor gjorde forøvrig norske Kristoffer «TargA» Marthinsen det skarp i StarCraft II-turneringen, men ble slått ut i kvartfinalen av polske Grzegorz «MaNa» Komincz. MaNa gikk videre til å vinne hele turneringen.

Siden e-sportlandskapet er i stadig endring, bytter og erstatter ESWC årlig hvilke spill det skal konkurreres i. Så langt vet vi at årets konkurransegrener blir Conter-Strike: Global Offensive, Call of Duty: Black Ops 2, Shootmania Storm, Dota 2, FIFA 13 (eller 14) og Trackmania 2 Stadium.

Les også: StarCraft II-proffen «IdrA» kastet ut av Evil Geniuses Les også: Portrettintervju med TracMania-mesteren «Bergie»

Siste fra forsiden