Telialigaen - League of Legends

– Ingen tvil om at Nordavind tjener på et nett-sluttspill

Håkon «Koolberg» Solberg og Viking møter Nordavind til finale i Telialigaen League of Legends søndag.

Geir «Eskii» Nilsen Lie, Håkon «Koolberg» Solberg og Anders «Sharp» Lilleengen var med å slå Nordavind i finalen for ett år siden, her med Celestial Gaming.
Sindre Stien/Gamer.no

Endelig er det tid for finale i Telialigaen League of Legends. Det er forhåndsfavorittene Viking og Nordavind som møtes til dyst. På grunn av korona-viruset blir årets finale spilt på nettet uten publikum.

Foran finalen blir favorittstempelet satt på Nordavind som også vant grunnspillet. Viking var faktisk det eneste laget som tok tre poeng mot Nordavind, som kan by på en spennende finale.

– Nordavind er en stor klubb, og spillerne de bruker i Telialigaen er stort sett semi- eller helprofesjonelle. Det er nok grunnen til at de blir sett på som favoritter før oppgjøret. I Viking er vi drevet av indre motivasjon, og hele sesongen har vi kun hatt ett mål; slå Nordavind. At vi slo dem i den ordinære sesongen har ingenting å si, da spilte de med et B-lag som ikke kan sammenlignes med dette, sier Håkon «Koolberg» Solberg til Gamer.no.

Lagkamerat Anders «Sharp» Lilleengen er helt uenig i at Nordavind er favoritter foran finalen som spilles søndag ettermiddag kl 15:00.

– Vet ikke hvor alle har fått denne oppfatningen fra. På papiret er Viking sterkere i fire av fem roller, og vi har spilt sammen i flere måneder nå. All logikk viser til at dette er en lett seier for Viking, sier han.

LES MER: Mer åpen 1. divisjon enn på lenge

Kampen ser du på TV 2 Sumo søndag klokken 15:00 »

– Tok for lett på kampene

I Nordavind-leieren er de klare for å møte Viking til finalen. Selv om Viking var det eneste laget som tok dem i grunnserien, tror Mathias «Tide» Kruse at Nordavind tok litt for lett på kampene mot Viking da, og at de er mer forberedt til finalen.

Omid «Touch» Rosander ser frem til finalen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

– Vi tok nok litt for lett på kampene i seriespillet, og undervurderte dem. Dette skal ikke skje i finalen. Satser på 3-0, men de er et sterkt lag, så det kan nok fort bli noen spennende kamper, tror han.

En som gleder seg til finalen er Omid «Touch» Rosander. Han ser frem til to gode lag som skal opp mot hverandre for å få hente pokalen hjem.

– Ser veldig frem til finalen mot Viking. Det er to gode lag som møtes, og tror det blir noen skikkelige gode kamper. Jeg tror vi har gode marginer, og vi kommer til å gå skikkelig godt forberedt inn i denne best-av-fem-serien.

Nordavind anser Anders «Sharp» Lilleengen og Alexander «HHNeverLucky» Hegland Fedde som de to sterkeste hos Viking, men forteller at de ikke frykter noen av dem.

Les også
– Vi har adaptert en spillestil vi tror publikum vil sette stor pris på

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Andreas «Weizor» Svanholm (Top)
Frank «Aesthetic» Norqvist (Jungle)
Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)

– Vi har en bedre midlane- og jungler-duo, i tillegg til at vi har tilrettelagt strategier som kommer til å ødelegge for deres planer, forklarer «Touch».

– Det er nok ingen hemmelighet at «Sharp» er en solid spiller, så vi må holde et ekstra øye med han. Vi har heldigvis også en solid jungler, og solide spillere i samtlige lanes, så vi skal nok ta kontroll over spillet, sier «Tide».

LES MER: – Følte Domino la seg ned i fosterstilling

– Nordavind er en «one man army»

Anders «Sharp» Lilleengen sier at det er bare én som de frykter hos Nordavind, og det er svenske Andreas «Weizor» Svanholm, som han beskriver som en «one man army».

DISSE SPILLER FOR VIKING

Vis mer

Håkon «Koolberg» Solberg (Top)
Alexander «HHNeverLucky» Hegland Fedde (Mid)
Magnus «lil ambivert» Hornnes (ADC)
Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)
Anders «Sharp» Lilleengen (Jungle)

– Nordavind er en «one man army» med navn «Weizor». Alle andre på laget er ekstra vekt som gjør det vanskeligere for han. For å stoppe «Weizor» sender vi vår nummer én nøytraliserer «Koolberg» som har en track record for å ta toplane-importer med balletak.

Og nettopp Koolberg støtter opp om «Weizor». Men han legger til at han synes mid-laneren Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen har vært lagets beste denne sesongen

– Jeg tror «Erixen» er den beste spilleren på Nordavind i vår, etterfulgt av «Ploxy». Dessverre har ikke Nordavind identifisert sine egne styrker like godt som vi har, og de kommer til å spille igjennom «Weizor» som er en slags tankversjon av deres tidligere supertoplane «Kektz». Det betyr at vi ikke trenger å tenke så mye over «Erixen» heldigvis.

LES MER: – Alltid gøy å knuse Riddle sin finaledrøm

– Viking-fansen er elleville

Vårens finale blir av det merkelige slaget for spillerne da den kommer til å bli spilt på nett, uten publikum. Hvem gangner egentlig mest på at årets finale spilles online? Nordavind skal vi tro «Koolberg».

– Det er ubeskrivelig kjip at det ikke er normal finale, Viking-fansen er elleville og hadde løftet taket under finalen. Det er ingen tvil om at Nordavind tjener på et nett-sluttspill, da de i tillegg har importer som slipper å fly inn.

«Sharp» støtter sin lagkamerat.

– Null LAN er lik null guttastemning, Nordavind tjener sterkt på det, tre av fem på laget nå husker sikkert hva som skjedde sist de møtte laget vårt på LAN.

Selvsagt mener Nordavind det motsatte, basert på scene-erfaring, samt nevner mulig høy ping som en ulempe for Nordavind.

– Jeg tror Viking er de som tjener best på dette med tanke på at de har minst scene-erfaring, og vi har en «Erixen» som spiller med 90 ping oppe i nord så det setter oss litt tilbake. Men vi må bare gjøre det beste ut av det, sier Omid «Touch» Rosander.

Mathias «Tide» Kruse tror på en jevn og spennende finale.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Mathias «Tide» Kruse på sin side tror at det ikke vil tjene noen spesifikt, annet enn de med lite scene-erfaring.

– Det er kjedelig at det ikke blir LAN. Det er alltid en opplevelse å spille på en scene med publikum, men helse tar selvfølgelig prioritet, så da blir det sånn. Tror de fleste fra begge lag har en del scene-erfaring så vidt jeg vet, men det gagner nok de spillerne som har minst scene-erfaring mest.

LES MER: Riot lanserer en nordisk League of Legends-turnering

Spår Nordavind-seier

Kommentatorene tror på Nordavind-seier.
Sindre Stien

Telialigaens League of Legends-kommentatorer Julian «DogSledder» Nash og Kristian «Sangopan» Heggland deler sine forventninger og spådommer foran den kommende drømmefinalen.

– Jeg har veldig tro på en jevn og spennende finale. Hvem som kommer best ut tror jeg kommer an på hvor godt lagene har forberedt seg, ettersom begge lagene har god erfaring på finale-"scenen". Nordavind stiller med en solid lagoppstilling, med gode individuelle spillere, sier «DogSledder» før han legger til.

– Man kan argumentere for at de kanskje har bedre spillere en Viking, men Viking har spilt flere Telialiga-kamper med samme lagoppstilling. Jeg tror derfor Viking stiller svært sterkt som et lag som er klar over sine egne styrker, og svakheter. Og når vi snakker styrker så er «HHNeverLucky» absolutt en nøkkelspiller for Viking. Vi har sett lag prøve å matche ham i mid-lane, med lite hell. Nordavind blir nødt å sette kjepper i hjulene for Vikings mid-laner, og ikke la han ta kontroll over midt i kampen og utover. Spørsmålet blir bare hvordan de tenker å gjøre det. Nordavind på sin side har også flere styrkepunkter, og når man ser på statistikken så ser «Tide» utrolig sterk og solid ut, og Viking blir på sin side nødt å finne et svar på en ADC som bare dør i gjennomsnitt 1,5 ganger per kamp, sier Nash før han legger til.

– Uansett tror jeg kampene og serien blir å være enormt jevnt, og jeg tror vi blir å ende opp med å spille alle fem kampene, noe jeg også håper på. Vanskelig som det er må jeg likevel forsøke meg på en spådom, og med antall pokaler som hviler i trofé-hylla til Nordavind, så spår jeg at de vinner 3-2, men de har en veldig vanskelig kamp foran seg.

«Sangopan» tror også Nordavind tar det til slutt - etter fem kamper.

– Det er vanskelig å spå denne finalen. Geir «Eskii» Nilsen Lie, Magnus «lil ambivert» Hornnes, Håkon «Koolberg» Solberg og Anders «Sharp» Lilleengen var jo på Celestial Gaming da de slo Nordavind i finalen for ett år siden, og Viking-laget er solid bygget. Det store spørsmålet ligger for min del rundt kamp én, da den kommer til å diktere veldig mye hvordan serien kommer til å gå. Viking spilte kalkulert og rolig mot Domino, mens Nordavind kjørte full gass mot Riddle og tok med seg mye fra de tidlige fasene i spillet, så det avhenger av om «Koolberg» og Viking kommer til å få kampen inn i sitt tempo, eller om Frank «Aesthetic» Norqvist kommer til å få lov til å spille aggresivt både i heltevalg og pathing (jungle-bevegelser journ. anm).

– Nøkkelrollen blir i mine øyne «Sharp» mot «Aesthetic», og så får vi se hvem som får kontroll. Jeg tror Nordavind er revansjesugne, så jeg holder en liten knapp på at de stikker av med seieren etter fem kamper, altså 3-2 til Nordavind, men jeg hadde ikke turt å sette penger på det. «Koolberg», og Viking-laget generelt, har vist seg å være veldig gode i forberedelsene, noe vi så i kampen mot Domino, så jeg tviler på at det som funket for Nordavind mot Riddle i semifinalen kommer til å fungere i finalen mot Viking. Jeg gleder meg enormt, og håper, og tror på Silver Scrapes.

Siste fra forsiden