Counter-Strike: GO / Telenorligaen

– Ingenting er umulig

Demise entrer løvens hule i den første semifinalen i Counter-Strike-delen av Telenorligaen.

Oslo Lions/Demise/Valve/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 290 000 kroner i premier i 2015 sponset av Logitech G.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

Premiene i Counter-Strike: GO

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

Oslo Lions og Demise Elektroniske Sportsklubb møtes i Telenorligaens første semifinale klokken 20:00 i kveld. Det forrige oppgjøret mellom de to lagene endte uavgjort, og med sterke prestasjoner fra hvert lag i deres foregående kamper kan helgens kamp bli en spennende start på sluttspillet.

Se oppdaterte tabeller og kampoversikt for Telenorligaen »

Ønsker revansje mot BX3

Lions kapret førsteplassen i seriespillet etter å ha slått ligaens andre forhåndsfavoritt, BX3 Elektroniske Sportsklubb, mandag denne uken. Thomas «base» Finnøy forteller at laget hans er svært fornøyde med å sikre tabelltoppen, og at Lions begynner å finne formen igjen.

– Stemningen i laget er god. Jeg føler vi har begynt å finne formen igjen, etter å ha tapt et par kjipe kamper og kart her og der. Det føles godt å ta førsteplassen siden det gir oss litt bedre selvtillit, og det viser at vi har noe her å gjøre. I teorien møter vi et lag som ikke er like sterke, i forhold til om vi hadde fått seed nummer to eller tre.

Demise sikret seg en plass i kveldens semifinale etter å ha vunnet «tiebreak»-kampen mot GamersLeague på fredag. For Finnøys vedkommende var ikke utfallet av fredagens kamp så viktig.

– For min del er det samme hvem vi møter av disse to lagene. Begge stiller per dags dato som et kompislag, og spiller mer som mikslag enn et virkelig strukturert lag. Dette gjør de litt mer uforutsigbare og jeg vet ikke
helt hva vi kommer til å møte.

– Ville dere foretrukket å møte London Conspiracy eller BX3 en eventuell finale?

– Denne er litt vrien, ettersom vi har lyst til å møte begge lag. London Conspiray spiller en del på individuelle ferdigheter, mens BX3 spiller mer som et lag, noe som gjør at vi må benytte oss av ulike spillestiler avhengig av motstander. Det hadde vært mest artig å møte BX3 i en eventuell finale, ettersom både jeg og Eirik ønsker revansje etter tapet på House of Nerds tidligere i vår.

– Ingenting er umulig

Demise og GamersLeague endte på en delt fjerdeplass i seriespillet med seks poeng hver. Lagene måtte derfor spille en ekstra kamp for å avgjøre hvem som går videre til semifinalen mot Lions. Fredag kveld sikret Demise seg den siste plassen i sluttspillet etter å ha slått GamersLeague 16-4 på Dust 2 og 16-7 på Mirage.

Jørgen «Copaface» Larsen i Demise er fornøyd etter at laget gikk videre til sluttspill, og tror at laget hans kan hamle opp med Telenorligaens tabelltopp i kveld.

Jørgen «Copaface» Larsen og Demise er med videre i sluttspillet.
Les også
Møt den nye Counter-Strike-kommentatoren i Telenorligaen

– Lions tok jo en sterk seier mot BX3, men vi spilte uavgjort mot dem forrige gang vi møttes. Ingenting er umulig.

Larsen forteller at Demise har slitt med sykdom og sengeliggende spillere i forkant av kampen mot GamersLeague. Laget har også vært foruten en komplett lagoppstilling i en periode, og Larsen ser nå frem til forberedelsene til neste sesong settes igang.

– Vi har ikke hatt så mange treninger i det siste fordi vi ikke har en fullstendig oppstilling ennå. Vi ser frem til sesongen er over og vi kan begynne å forberede oss til den neste.

Skulle laget hans ryke ut i semifinalen mot Lions er Larsen fortsatt fornøyd med hvordan Demise har prestert denne sesongen.

– Vi ble spådd en femteplass i ligaen, og at vi nå ender på en fjerdeplass er et bra resultat for oss. Vi håper å holde oss på det nivået, eller komme enda høyere. Selv liker vi å være «underdogs».

GamersLeague har spilt sin siste kamp i høstsesongen av Telenorligaen, og Marius «BarryBombplant» Ulvund mener laget hans kan se tilbake på innsatsen med et smil.

– Vi er helhetlig fornøyde med en delt fjerdeplass, spesielt med tanke på at vi ikke har hatt den mest optimale sesongen. Jeg føler at vi har gjort det mye bedre enn det som kanskje var forventet med en så ustabil lagoppstilling, men det at vi har kommet oss helt hit lover veldig bra for fremtiden. Når man klarer vinne kart mot lag som trener hele tiden og skal være 110% samkjørte, føler vi at det skal være null problem å slå alle lagene i ligaen så fort vi får alt på plass.

Følg semifinalen mellom Oslo Lions og Demise på GamerTV lørdag 24. oktober klokken 20:00.

Siste fra forsiden