PS3 med alvorlig skuddårsbug?

Intern klokke skaper trøbbel

PS3-brukere verden over opplever store problemer.

Hvis du eier en litt eldre PlayStation 3-modell (altså ikke en slank maskin) er det en stor mulighet for at du får en feilkoden 8001050F om du prøver å logge på PSN i dag.

Berørte PS3-eiere må ta en Heavy Rain-pause.

Dette resulterer blant annet i at du ikke kan spille flerspiller over nettet, spille PSN-spill eller bruke nedlastbart ekstrainnhold. Rapporter sier også at enkelte spill, som Heavy Rain, nekter å kjøre (dette skal ha noe med "trophy"-systemet å gjøre).

Grunnen til feilen ser ut til å være en skuddårsbug. Teorien er at deler av systemet av en eller annen grunn antar at dagens dato ikke er 1. mars 2010, men 29. februar 2010. Samtidig er dette en ikke-eksisterende dato i systemets kalender, noe som i så fall skaper trøbbel.

Sony jobber med å fikse saken ved hjelp av en oppdatering. Samtidig mener brukere med teknisk innsikt at problemet vil rette seg selv i morgen, da dette skal ha skjedd med andre typer datasystemer som har hatt slike problemer tidligere.

Vi får bare krysse fingrene. I mellomtiden ser det ut til å være en idé å vente til problemet er rettet med å bruke systemet, da det er uklart hva som skjer med trofeer du får i denne perioden.

Siste fra forsiden