Intervju Tore Stranden

– Narvik har imponerende fjell og natur rundt flyplassen, og det er en spennende innflyging med hav på begge sider av den korte rullebanen, forteller Stranden til Gamer.no (Bilde: Orbx)

Slik gjenskaper han Narvik i Flight Simulator

Norske Tore Stranden jobber med en etterlengtet utvidelse for den populære flysimulatoren.

Det har gått syv år siden Microsoft ga ut ekspansjonspakken Acceleration for Microsoft Flight Simulator X, og dermed satte punktum for en serie som hadde vært et fast innslag i spillverdenen siden 1982. Men det betydde ikke at det automatisk var over og ut for Flight Simulator. Serien har alltid hatt svært bred appell, med dedikerte spillere som ikke nødvendigvis bruker mye tid og penger på tradisjonelle dataspill, men som regelmessig tar seg en virtuell flytur eller to. Disse spillerne har ikke forlatt Flight Simulator X, og i årenes løp har spillet fått mengder av kommersielle tilleggspakker fra en hel industri dedikert til tredjepartsutvidelser for simulatorer.

Skjermbilde fra den kommende Narvik-utvidelsen. (bilde: Orbx).
Skjermbilde fra den kommende Narvik-utvidelsen til Flight Simulator X. (Bilde: Orbx).

Et av de mest kjente selskapene i dette nisjemarkedet heter Orbx Systems. De startet med å lage en serie tilleggspakker der de fikset opp landskapet i Australia – et kontinent Microsoft hadde behandlet notorisk dårlig i originalutgaven av Flight Simulator X – og derfra har det gått slag i slag. Selskapets kanskje mest populære tilleggspakker gir nytt liv til Amerikas vestkyst, som med sine enorme fjorder og fjell byr på spektakulære områder å fly over. De har også laget kritikerroste versjoner av både New Zealand og de britiske øyer, og nå jobber de med sin egen versjon av Norge.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

Allerede medlem?

Les kommentarene (12)

Forsiden akkurat nå

Til toppen