ProUnite kjøper opp Kingpins

Investor kjøper den regjerende seriemesteren - spillerne får lønn

Tegner semi-profesjonelle kontrakter - klubben endrer navn.

Regjerende seriemester Kingpins kjøpes opp av ProUnite, men har foreløpig ikke offentliggjort hvilket navn de vil gå under.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Onsdag formiddag meddeler regjerende seriemester i Telenorligaen Kingpins i en pressemelding at ProUnite har kjøpt seg inn i organisasjonen som majoritetseier. Oppkjøpet innebærer en navneendring som foreløpig ikke er offentliggjort, men Kingpins AS vil omdøpes til ProUnite E-sport AS. Laget vil gå under Kingpins inntil videre.

Kenneth Johansen fortsetter i klubben. Rollen hans spesifiseres ikke, men går under det sportslige.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Nåværende daglig leder i Kingpins, Kenneth Johansen er strålende fornøyd med avtalen.

– Det er vanskelig å ikke smile etter denne dagen. Dette er et bevis på at beinhard jobbing og en klar strategi vil gi et positivt utfall til slutt. Nå kan vi endelig være med på å forme hele profesjonaliteten i norsk e-sport. Vi kan fokusere mer på å jobbe med det vi er gode på, nettopp e-sport. Prosessen for enighet her har vært kort. Sånn går det når man deler de samme verdiene og har de samme målene. Det har vært effektivitet og positivitet fra første møte. En spennende tid er i vente, sier Kenneth Johansen i pressemeldingen.

ProUnite arbeider med opplevelser på ulike sports- og idrettsarenaer og har tidligere hentet blant annet Manchester United til showkampen på Ullevaal i juli 2017. Nå har ProUnite valgt å investere kraftig inn i norsk e-sport.

Spiller med lønn

Hele organisasjonen følger med på flyttelasset og Denise Anfinnsen tiltrer som ny daglig leder. Hun forteller at klubben vil foreta en navneendring og ikke gå under navnet ProUnite i fremtiden.

– Hva laget kommer til å hete er enda ikke lansert, men laget vil ikke hete ProUnite. Det er det eneste vi ønsker å si for øyeblikket.

Spillerne tegner semi-profesjonelle kontrakter, og får med det lønn for arbeidet som legges ned i spillet. Akademisatsingen videreføres også. Oppkjøpet medfører en god del endringer for klubben og spillerne, og åpner opp et helt nytt mulighetsrom, forklarer Anfinnsen og kaptein Anders «aNdz» Kjær.

Anders «aNdz» Kjær og Kingpins-spillerne mottar nå lønn for spillingen.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

– Nå signeres det semi-profesjonelle kontrakter og de vil få lønn med en intensjon om å kunne spille seg opp. Vi vil kunne får ordentlige rammer rundt klubben og kunne sette sterkere krav til spillerne ved slike kontrakter, forteller Anfinnsen.

– Vi får muligheten til å bruke mye mer av tiden vår til å bli bedre. Vi kommer til å få et helt greit lønnsnivå ettersom målet ikke bare er å spytte penger i prosjektet, men mer å fortsette og bygge stein for stein slik vi har gjort i Kingpins. Men avtalen gjør at vi kan ta dette til et helt nytt nivå, legger Kjær til.

For Kjærs del er dette en avtale som gir han en ny fulltidsjobb. Han vil veksle mellom det å være spiller og jobbe med administrasjonen, hvor det også skal ansettes. Anfinnsen går inn i klubben som daglig leder i en fulltidsstilling, mens Johansen tilbys halv stilling.

DISSE SPILLER FOR KINGPINS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Ole «Marcelious» Langan
Erik Hansen «truth» Dyrnes
Sander «Grusarn» Nordeide Iversen
Femtemann ikke bekreftet

Les også
– Gjorde de samme feilene om og om igjen

– Jeg vil få muligheten til å slutte i Sporveien og fokusere helt på det å være spiller og bygge klubben sammen med administrasjonen. De tre andre vi har nå, kan ut fra forutsetningene, fokusere mer eller mindre helt på spillingen. Vi er i en prosess med å vurdere hvem vi skal ta inn som sistemann, etter at vi avsluttet prøvekontrakten med «RashiiiE», utdyper Kjær.

Kjær mener avtalen viser at hardt og målrettet arbeid til slutt lønner seg og håper dette inspirerer andre håpefulle spillere og organisasjoner der ute.

– Håper andre i miljøet ser at ved å opptre profesjonelt og satse målrettet så vil det åpne seg muligheter. Jeg ser enorm vekst i e-sport-Norge nå, avslutter Kjær.

Siste fra forsiden