Ion Maiden - Iron Maiden

Ion Maiden gir opp navnekampen mot Iron Maiden

Bytter navn til Ion Fury etter press fra heavy metal-bandet.

I slutten av mai meldte vi om skytespillet Ion Maiden, som nettopp hadde blitt saksøkt av Iron Maiden. Heavy metal-bandet mente blant annet at både navnet og spillets logo minnet for mye om deres eget, og kom med en rekke krav om erstatning og full stans av utviklingsarbeidet.

Ion Maiden har blitt til Ion Fury.
3D Realms

Nå har utvikler Voidpoint gitt etter for presset, og i en pressemelding trakk studioet sløret av spillets nye navn – Ion Fury.

– Ion Maiden, den gammeldagse førstepersonsskyteren utviklet av Voidpoint og utgitt av 3D Realms og 1C Entertainment, vil lanseres under et nytt navn for å unngå juridiske problemer fra et visst populært heavy metal-band.

Lanseres i august

Samtidig med navneendringen fikk vi også en offisiell slippdato for spillet. Ion Fury forlater early access på PC den 15. august, og kommer også til PlayStation 4, Xbox One og Nintendo Switch ved en senere anledning.

Spillet henter inspirasjon fra klassiske førstepersonsskytere.
3D Realms

Spillet følger hovedpersonen Shelly Harrison – som Iron Maiden forøvrig hevdet at var inspirert av bassist Steve Harris – gjennom en retroinspirert reise pakket med hissige skuddvekslinger og gærne sektmedlemmer.

Voidpoint påpeker videre at early access-prisen på spillet settes opp fra og med 18. juli, fra 145 til rundt 200 kroner. Du kan se den nye traileren for Ion Fury øverst i artikkelen.

Indie-spillet Prey for the Gods havnet også i navnekrangel.
Bethesda mente navnet lignet for mye på Prey »

Siste fra forsiden