Ion Maiden - Iron Maiden

Heavy metal-bandet Iron Maiden saksøker actionspillet Ion Maiden

Vil ha to millioner dollar for brudd på varemerkeloven.

3D Realms
Iron Maiden mener Shelly Harrison er basert på bandets bassist.
3D Realms
Harris var med å grunnlegge Iron Maiden i 1975.
adels/Flickr

Ion Maiden – et early access-skytespill fra utvikler Voidpoint og 3D Realms – har støtt på uventede problemer, etter at heavy metal-bandet Iron Maiden nylig trakk dem for retten.

Som blant annet CNN melder er den britiske gruppen lite imponert over spillets navn, som det mener bryter med varemerkeloven. Søksmålet hevder at tittelen er tilnærmet identisk med bandets navn, både i uttalelse og logoens utseende, noe Iron Maiden hevder er et bevisst forsøk på å utnytte bandets renommé for å selge et produkt.

Ved siden av klagene på navnet og logoen, mener søksmålet at Ion Maidens hovedfigur, Shelly «Bombshell» Harrison, er basert på bassist og låtskriver Steve Harris.

For bruddene ber bandet om to millioner dollar i erstatning fra 3D Realms, samt en rekke sanksjoner mot utgiveren. Iron Maiden krever også at bruk av Ion Maidens logo og varemerke forbys, samt at alt materiell som bærer navnet blir destruert.

– Fjollete

Kort tid etter at søksmålet ble kjent, kom 3D Realms med en offisiell uttalelse om situasjonen. I en melding via Ion Maidens Steam-side beskriver utgiveren bandets påstander som fjollete, og lover at arbeidet med spillet fortsetter som før.

– Vi i 3D Realms, vår medutgiver 1C Entertainment, og utvikler Voidpoint vil utforske mulighetene våre så snart vi får offisielt varsel om søksmålet, og vil ta nødvendige beslutninger når tiden er inne. Uansett fortsetter alle å jobbe flittig med Ion Maiden, for å levere en solid opplevelse senere i år.

Siste fra forsiden