Ion Storm stenger dørene

Nå ser det ut som tiden er ute for Ion Storm, skaperne av Deus Ex og Thief: Deadly Shadows.

Ion Storm er et av de mest respekterte utviklerstudioene i bransjen, etter spill som Deus Ex og Thief: Deadly Shadows. Nå er imidlertid Eidos-studioet i ferd med å bli nedlagt, samtidig som Eidos konsentrerer den amerikanske virksomheten sin hos Crystal Dynamics i San Fransisco.

I følge en artikkel hos Gamespy, har flere av de tidligere ansatte ved Ion Storm Austin fått jobb hos Midway sitt studio i samme by. Eidos ønsker også å tilby tidligere Ion Storm-ansatte jobb hos Crystal Dynamics. Grunnen til nedleggelsen er, i følge Eidos, at selskapet ønsker å fokusere på færre men større interne studioer i fremtiden.

Ion Storm ble startet i 1996 av kjendisutviklerne Tom Hall og John Romero, samt veteranen Todd Porter. Utviklerens tidlige år var svært turbulente - det første spillet deres, Dominion: Storm over Gift 3, ble jevnt over sett på som rimelig dårlig, mens det sagnomsuste Daikatana viste seg å gjøre alt annet enn å innfri forventningene sjefsdesigner John Romero hadde bygd opp.

Ion Storm hadde imidlertid ett lite ess i ermet; i tillegg til sitt opprinnelige studio i Dallas, hadde de bygd opp et studio i Austin, hvor en viss Warren Spector jobbet med et lite spill som het Deus Ex. Dette fabelaktige spillet står som en av spillhistoriens største klassikere og har blitt en viktig inspirasjonskilde for andre utviklere.

Deus Ex kom kunne imidlertid ikke redde Ion Storm Dallas fra å bli nedlagt av de nye eierne i Eidos, på tross av at Dallas-studioets siste spill, Anachronox, fikk god kritikk både i pressen og av spillerne (men, grunnet svak grafikk og lite publisitet, ble spillet dessverre opplevd av alt for få).

Ion Storm Austin fortsatte som før, og i fjor kom både etterfølgeren til Deus Ex og et nytt spill i Looking Glass Technologies klassiske Thief-serie. Begge fikk jevnt over god kritikk, men ble bare moderate suksesser for Eidos. Det gjenstår å se hva som skjer med disse franchisene nå som Ion Storm er lagt ned for godt, men det er sannsynlig at de får leve videre hos andre Eidos-studioer (som Crystal Dynamics).

Siste fra forsiden