Intervju

Marius «gReazy» Ranheim - Rocket League Championship Series

– Jeg er ganske sikker på seier

Norske «gReazy» har stor tro på suksess i verdens største Rocket League-turnering.

Skjermbilde/RLCS

Marius «gReazy» Ranheim har de siste månedene etablert seg som en av verdens aller beste Rocket League-spillere, og denne helgen har nordmannen sjansen til å klatre helt til topps.

Etter måneder med kvalifiseringer og gruppespill skal bilfotballspillets største turnering, Rocket League Championship Series (RLCS), endelig avgjøres i Amsterdam. Der stiller «gReazy» og resten av Flipside Tactics – Mark «Markydooda» Exton og Francesco «Kuxir97» Cinquemani – som klare favoritter:

– Vi vant gruppespillet som leder inn mot RLCS-sluttspillet i Amsterdam, og vi er veldig selvsikre. Dette lover bra, forteller han spent til Gamer.no.

Rett fra treningsleir

Flipside-gjengen ankommer helgens turnering rett fra treningsleir i Skottland, der de har lagt inn den siste hardtreninga og gjort noen nødvendige justeringer:

– Vi har holdt treningsleir i en uke nå, og har spilt veldig mye sammen og på ukjente setups og spiller bedre enn noen gang. Vi har fokusert mye på kommunikasjon og lagspill i det siste, og skal prøve å inkludere hverandre mye mer og holde motet oppe, sier «gReazy».

Marius «gReazy» Ranheim er blant verdens beste Rocket League-spillere.
Skjermbilde/RLCS

Gutta sitter til vanlig hver for seg når de spiller, og treningsleiren har dermed vært en flott mulighet til å forberede seg på den litt uvante LAN-situasjonen de møter i Amsterdam. Ifølge «gReazy» vil det å sitte ved siden av hverandre imidlertid kun være til en fordel, og nordmannen er full av selvtillit:

– Fordelene er at man kan se hva hver og en gjør til enhver tid, og man kan lettere oppmuntre hverandre. Vi spiller nesten perfekt nå, og jeg er ganske sikker på en seier i denne turneringen.

Veien til toppen

Å kunne heve RLCS-trofeet vil bli passende lønn for strevet for «gReazy», som har spilt Rocket League i snart halvannet år. Som flere millioner andre plukket 20-åringen fra Hitra i Sør-Trøndelag opp Psyonix-spillet kort tid etter lansering, men i motsetning til folk flest la han det bare aldri fra seg:

– Jeg begynte å spille Rocket League i juli 2015, og har holdt jevnt god form siden den gang, forklarer nordmannen og legger til at Rocket League var hans første møte med bilfotballspillsjangeren.

I motsetning til mange av sine konkurrenter hadde han aldri vært borti Rocket Leagues åndelige forgjenger: Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars. Veien til toppen av verdenseliten begynte derfor helt på bunn, men «gReazy» klatret raskt i rekkene.

Skuffelse og nye sjanser

Les også
Anmeldelse: Rocket League
«gReazy» (i midten) og Northern Gaming var ikke helt fornøyde med tredjeplassen fra RLCS sesong en.
Skjermbilde/RLCS

Etter å ha vært innom et par mindre profilerte lag gikk «gReazy» sammen med Remco «Remkoe» den Boer og Nicolai «Maestro» Bang for å danne We Dem Girlz, som siden ble kjøpt opp av Northern Gaming. Laget gjorde en god figur i første sesong av RLCS, men måtte til slutt se seg slått av både Flipside Tactics og turneringens endelige vinner – iBUYPOWER:

– I første sesong av RLCS endte vi opp på en tredjeplass, noe som er en veldig god prestasjon, men vi var ikke helt fornøyde, minnes «gReazy».

Det ble riktignok ikke mye tid til å være skuffet, ettersom nordmannens imponerende opptreden under sluttspillet hadde gjort han til en svært ettertraktet mann:

– Da jeg kom hjem fra Hollywood fikk jeg en melding fra «Markydooda», som lurte på om jeg var interessert i å spille sammen med han og «Kuxir97» i Flipside. Først tenkte jeg at jeg ikke skulle gjøre det, men etter noen dager med tenking endte det med at jeg takket ja og forlot Northern Gaming.

Vellykket trekk

Det ble et vellykket trekk for både Flipside og «gReazy», som nå er godt plassert for å ta revansj etter henholdsvis andre- og tredjeplass fra RLCS sesong én. Gruppen har riktignok lagt fortiden bak seg, og fokuserer mest på kampene som kommer:

– Vi kommer inn til denne turneringen med god trening, og tenker veldig lite på å bevise noe for noen. Det går som det går, sier «gReazy».

Northern Gaming er blant Flipsides sterkeste konkurrenter, tror «gReazy».
Skjermbilde/RLCS

Laget slipper denne gangen å bekymre seg for iBUYPOWER, som ikke var i stand å ta seg til dette sluttspillet. På veien til finalen venter imidlertid en annen kjenning – nemlig «gReazys» tidligere lagkamerater:

– Vår sterkeste utfordrer tror jeg blir Northern Gaming, forteller nordmannen, men han påpeker at Flipside må være like fokuserte og disiplinerte uansett hvem de møter.

Flipsides sterke prestasjoner i den europeiske kvalifiseringen tilsier at laget vil bli vanskelig å slå denne helgen, men tidligere resultater trenger naturligvis ikke bety noe. Hvorvidt deres sturkturerte treningsplan og tro på egne evner er nok vil vi vite på søndag kveld, når turneringen avsluttes.

Les mer om RLCS-sluttspillet her »

Siste fra forsiden