Datakrigerne i King of Nordic - Counter-Strike: GO

– Jeg er glad for at Cobblestone er ute av kartrotasjonen

Daniel «Zykes» Jensen tror Dust 2 er bedre å ha i kartrotasjonen enn Cobblestone før fredagens King of Nordic.

Eivind Von Døhlen/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR DATAKRIGERNE

Vis mer

Daniel «zykes» Jensen
Haris «H4RR3» Hadzic
Kristian «akEz» Kornbakk
Joachim «DalcoN» Totland
Rolf Ivar «Serix» Gustavsen

Etter en fantastisk finale i kvalifiseringen på søndag mellom Ebb 2.0 og Datakrigerne, var det til slutt sistnevnte som stakk av med seieren etter trippel overtid, 25-21. Daniel «Zykes» Jensen var meget fornøyd etter kvalifiseringen, men mister to av spillerne til fredagens sluttspill.

– «slabzki» og «Marcelious» skal på landstreff i Stavanger så de får ikke spilt. I finalen mot Ebb 2.0 spilte vi Nuke som var uvant som miks, men det var like vanskelig for begge parter. Endte opp med trippel overtid og vant til slutt takket være «Marcelious» som hadde 49 frags på tavla, sier Jensen.

Trenger ikke forberedelser

Jensen mener laget hans er gode nok, så de trenger ikke forberedelser.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Laget har ikke gjort noen forberedelser inn mot sluttspillet. Dette har nesten blitt vanlig for lag som deltar i King of Nordic. Vi spurte om det ikke hadde vært en stor fordel å forberede noe sammen.

– Spiller med såpass gode spillere at jeg tror sjansene er høye uansett. Jeg har sett «akEz», «H4RR3», «nafu» og «Serix» skyte hardt både mot nordmenn og andre i Europa før. Vi belager oss på å treffe skuddene våre. Vi har ingen som tar strategiene, men alle kommer med innspill underveis som gjør kampene lettere.

Nylig ble Dust 2 tatt tilbake i kartrotasjonen i spillet, mens Cobblestone måtte vike plass. Jensen ser på dette som en positiv endring.

– Har personlig spilt lite Dust 2, men jeg er glad for at Cobblestone er ute av kartrotasjonen.

– Hvorfor er du glad for det?

– Cobblestone er et kart jeg personlig har spilt lite. Veldig få muligheter for aggresjon som antiterrorister, så risikoen utveier gevinsten. Rotasjonen fra A til B er treig om man har dybde på A, og omvend, mener Jensen.

Jensen mener at det er mye bedre for mikslag, som Datakrigerne, å spille et kart som Dust 2.

– Dust 2 er et kart man får mange dueller på, både som antiterrorist og terrorist. I vårt lag har vi fire dyktige individuelle spillere som kan vinne kampen alene på et slikt kart. «akEz» og «H4RRE» spilte veldig bra på Dust 2 mot X-Kom sammen med NOREG for noen dager siden.

Jensen mener dette er positivt både for norske og internasjonale lag.

Les også
Riot lanserer nordisk League of Legends-turnering

– Jeg tror det kommer til å ha en positiv endring. Folk har alltid likt å spille Dust 2. Det var et kart som konstant ble spilt både for nyere og mer erfarne spillere. Litt som Mirage & Cache i dag, sier Jensen.

– Har du eksempler på lag som kommer til å dra nytte av at Dust 2 er tilbake?

– Som sagt har det mye potensiale, men jeg tror lag som FaZe, fnatic, Cloud9 kommer til å jobbe med Dust 2 fordi de har ekstremt sterke spillere som skyter hardt. Jeg tror også mikslag kan komme godt ut av å spille kartet, fordi det er lett å bare ha en standard strategi og belage seg på treffsikkerheten, mener Jensen.

Jensen trekker også frem en annen endring han ønsker Valve skal se på.

– Jeg tror den nylig introduserte restriksjonen på bytting av skins kan svekke spillets popularitet drastisk. Skins er en stor del av spillet, noe som virkelig har gjort det populært, noe som var litt unikt og ble brukt på mange måter. Folk gamblet, byttet og samlet på skins.

– Men det er jo fortsatt mulig å bytte og selge. Hvorfor skal det hemme spillets popularitet?

– Det er mye vanskeligere å tjene på bytting. Prisene er mye mer ustabile nå på grunn av restriksjonene, avslutter Jensen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN

I samarbeid med ESEN arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige og Finland. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4500 kroner, og vinner man fem uker på rad får man en jackpot på omlag 23 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 27. april.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden