Eserien

– Jeg føler et ansvar for å ta oss videre

Strømsgodsets Andreas Bakken legger press på seg selv før avgjørelsen i Eseriens gruppe C tirsdag kveld.

Bakken føler ansvar for å ta Godset videre.
NTF/eSerien

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

Tiden er kommet for å avgjøre gruppe C i Eserien. Vålerenga er allerede sikret sluttspill, med elleve poengs ledelse på gruppetoer Strømsgodset. Laget fra hovedstaden trenger kun å sanke to poeng for å sikre gruppeseieren, og dermed unngå å møte Brann eller Tromsø i kvartfinalen.

LES OGSÅ: Sluttspillet i Telialigaen og Eserien spilles på Oslo e-sportfestival

For Strømsgodset, Sandnes Ulf og Stabæk er det en kamp for tilværelsen, når bare ett av lagene kan ta seg videre. De blåkledde fra Bærum har gjort det vanskelig for seg selv, og må gjøre en mirakuløs opphenting for å ta seg videre.

Avspark er 17:45 tirsdag, og kampene sendes på Dplay »

– Jeg tror Godset går seirende ut av duellen

UTVALGTE OPPGJØR TIRSDAG

Vis mer

Stabæk - Strømsgodset 17:45

Sandnes Ulf - Stabæk 18:35

Sandnes Ulf - Strømsgodset 19:25

Ekspertkommentator og analytiker i Eserien, Mats Theie Bretvik er en av dem som følger Eserien tettest. Når vi ber Bretvik ta frem spåkulen har han følgende å dele:

Mats Theie Bretvik tror Strømsgodset følger Vålerenga til sluttspillet.
Bildbyrån

– Det er ekstremt jevnt bak Vålerenga, og det ser ut som at det kommer til å stå mellom Godset og Sandnes Ulf. Jeg tror Strømsgodset går seirende ut av duellen.

Et fellestrekk for både Sandnes Ulf og Strømsgodset er at en av spillerne har stått for mesteparten av poengsankingen. Bretvik mener det er opp henholdsvis Aleksander Klubben og Andreas Bakken å kjempe laget sitt til sluttspillet.

– Det blir opp til Klubben å bære denne oppgaven på sine skuldre. Han er en veldig god spiller, og en vi har fulgt med på. Nå blir det spennende å se om han kan ta Sandnes Ulf videre. For Strømsgodset sin del tror jeg vi kommer til å se Bakken spille så mange kamper som mulig i håp om å sikre avansement.

LES OGSÅ: Her er alt du må vite om lagene i Eserien

– Jeg føler et ansvar for å ta oss videre

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

Andreas Bakken fra Strømsgodset har spilt godt i Eserien, og står for mesteparten av poengsankingen i laget. Klokken 19:25 tirsdag kveld er det duket for et viktig oppgjør, når Sandnes Ulf møter Strømsgodset. Bakken vil ikke kalle det et avgjørende oppgjør.

– Kampen mot Sandnes Ulf blir selvfølgelig veldig viktig. Det er fortsatt mulig å gå videre selv om vi taper denne, så avgjørelsen i gruppen står ikke på denne kampen alene. Når det er sagt, så er vi nødt til å være på i alle kampene, og samle så mange poeng som mulig.

Sandnes Ulf og Godset har møtt hverandre to ganger tidligere, og i oppgjørene har Sandnes Ulf vært marginalt sterkere. Etter 2-2 og 1-2-tap, mener Bakken allikevel at de er et sterkere lag enn Sandnes Ulf.

Bakken føler ansvar for å ta Godset videre.
NTF/eSerien

– Vi har blitt godt kjent med hvordan de spiller og hva de liker å gjøre. Forberedelsene har gått mest ut på å fortsette utvikle vårt eget spill, men selvfølgelig også litt analyse av motstandere. Jeg tror vi er et sterkere lag enn Sandnes Ulf og derfor tror jeg det handler mest om å holde hodet kaldt, spille vårt eget spill, og ikke gjøre feil. Nettopp feil kan fort bli avgjørende i slike jevne, viktige kamper.

LES OGSÅ: Andreas Bakken fra Apeks/Strømsgodset vant CPH Games

Bakken har spilt 75 prosent av kampene for Strømsgodset, og har samlet mesteparten av poengene. Etter å ha vunnet Copenhagen Games i påsken, har han vært selvsikker bak spakene i Eserien. Bakken forteller at han føler et visst ansvar for å ta laget til sluttspillet.

– Jeg føler jo selvfølgelig et ansvar med tanke på at jeg spiller mesteparten av kampene, men dette ansvaret er noe jeg liker å ha. Det har vært en bevisst strategi at jeg har spilt kampene hvor vi skal ta tre poeng. Dennis har fått vanskelige kamper, men har vist mye godt spill og gjort en god figur i kampene sine. Det vil være en stor skuffelse om vi ikke skulle ta oss videre, fordi dette er noe vi har veldig lyst til. Jeg tar med erfaringene fra København når kampene skal spilles på tirsdag. Det er en stort fordel å ha følt et slikt press tidligere, avslutter Bakken.

– Det har blitt for mange baklengsmål

Aleksander Klubben har stått for mesteparten av poengsankingen for Sandnes Ulf. Med fire seire, en uavgjort og tre tap må spillet forbedres dersom det skal bli sluttspill. Klubben mener noe av nøkkelen ligger i bedre defensivt spill.

Færre unødvendige baklengsmål er nøkkelen til suksess for Sandnes Ulf og Klubben.
Kristian Fjeld/Gamer.no

– Jeg må slutte å gi bort unødvendige baklengsmål, det har det blitt for mye av rett og slett. Vi har en sjanse til å gå videre og den må vi bare gripe. Det er aldri gøy å tape så vi blir selvsagt skuffet om vi ikke går videre. Vi har levert en ok prestasjon så langt med tanke på at vi var «underdogs» før Eserien startet.

Heller ikke Klubben mener avgjørelsen ligger i oppgjøret mellom Sandnes Ulf og Strømsgodset.

– Jeg tror det vil leve helt ut til siste kamp for kvelden. Vi har sett på hvordan Godset spiller og lært fra forrige kamp, men dette handler mest om oss selv og hvordan vi skal gå ut i kampene. Vi har lagt en spesifikk plan for hvordan vi skal møte Godset, men jeg røper ikke noe.

Rogaland er godt representert i Eserien, med både Viking og Sandnes Ulf i årets gruppespill. Klubben har merket god støtte i lokalmiljøet, men etterlyser lokalmediene.

– Vi har fått både gratulasjoner og gode tilbakemeldinger fra ukjente og bekjente i nærmiljøet, noe som er hyggelig. Lokalavisene derimot gjør en ufattelig dårlig jobb med å fronte Eserien og e-sport. Både Viking og vi ligger i distriktet, så jeg må innrømme at jeg er skuffet over at de ikke har skrevet noe om oss, avslutter Klubben.

– Det er et mindretall Elite 1-rangerte spillere

Stabæk, representert av Andreas Høyden og Elias Thøgersen har slitt med å finne seg til rette når det spilles 85-rating. De er begge høyt rangerte innen FUT, mens i Eserien ligger de på en foreløpig fjerdeplass, med syv poeng. Det er grunn til å tro at Stabæk ville vært høyere oppe om gruppespillet hadde blitt spilt i FUT og Høyden sender kritikk til arrangøren:

Høyden mener vi hadde fått mer «Høyden time» om gruppespillet ble spilt i FUT.
NTF/Eserien

– 85-rating og FUT er to helt forskjellige spill. For meg personlig er det uforståelig at Eserien spilles i 85-rating. Alt av internasjonale turneringer som er av betydning benytter FUT. Hvis NFF ønsker at Norge skal hevde seg blant verdenseliten i fremtiden bør det utelukkende fokuseres på FUT slik at alle norske spillere har én konkurranseform å fokusere på. Det er bare en tredjedel av lagene i Eserien hvor begge spillerne har oppnådd Elite 1-rangering i FIFA 19. Vi ville hevdet oss i større grad om alt ble spilt på FUT hele veien, det er jeg sikker på.

Høyden er ikke den første til å rette kritikk mot 85-rating som spilleform. Tidligere har også Tromsø-spiller Simpanen vært kritisk. Bretvik har følgende kommentar til Høydens uttalelse om 85-rating:

– Det får være hans mening. Jeg tenker at det norske FIFA-miljøet først og fremst skal være glade for at de nå har en profesjonell arena å spille på, og så får man gjøre det beste ut av situasjonen, uansett hvilken modus man spiller på. Når det er sagt så vil alle innspill bli tatt med i evalueringen ved sesongslutt.

Når det er sagt, er Stabæk innstilt på å gjøre alt de kan for å ta seg videre til sluttspillet, så de får vist seg frem i nettopp FUT.

– Vi skal enkelt og greit gjøre alt i vår makt for å vippe kampene i vår favør. I forrige uke var marginene imot oss, og det oppleves beinhardt å spille. Nå må vi spille godt nok til å få mer marginer vår vei siste kampdag, forteller Høyden.

Høyden og Thøgersen har henholdsvis sanket henholdvis tre og fire poeng hver. Når det står om å kjempe seg til sluttspillet, må de begge løfte spillet sitt. Høyden er kjent for å lage stemning i studio, og fyrer opp seg selv og motspillerne sine. I forrige runde kunne man observere blant annet Vålerengas Arkan Resul imitere Høydens signatur-feiring. Høyden forteller hva han synes om stikkene fra motstanderne:

– I mine kamper lar jeg meg ikke pille på nesen av forsøk på utpsyking - for å være ærlig så gjør det meg bare enda mer motivert og giret. Jeg må også legge til at det bare er gøy med litt fyring i sendingene. Det skal være litt temperatur i Eserien. Når det kommer til å sikre oss sluttspillet, så stoler vi 110 prosent på hverandre, og spiller halvparten av kampene hver.

Slik ser tabellen ut i gruppe C før avsluttende runde i gruppespillet.
Eserien

Siste fra forsiden