Riddle møter Celestial - Telenorligaen: League of Legends

– Jeg og «k0u» har vunnet Telenorligaen hver gang vi har spilt på lag

Support-spiller for Riddle, Nikolai «Mood» Martinsen tror ikke det kommer til å endre seg i høstens sesong.

Nikolai «Mood» Martinsen er sikker på Riddle-seier i sesongåpningen. Her avbildet under vårens finale, da han spilte for nDurance.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES FØRSTE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 18:00: Triken - Fact
Kl. 18:00: Riddle - Celestial
Kl. 18:00: Berserk - Nordavind
Kl. 18:00: Air - Vanir
Kl. 18:00: Valhalla - Bitfix

Alle kampene spilles søndag 26. august.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Endelig er norsk League of Legends tilbake på agendaen, og Telenorligaen åpnes av Riddle og Celestial. Support-spiller i Riddle, Nikolai «Mood» Martinsen går selvsikkert ut før sesongåpningen, og sier til Gamer.no at Riddle har statistikken på sin side.

– Denne sesongen ser lovende ut, men det kommer nok til å bli jevnere enn i vår. Jeg og «k0u» har vunnet Telenorligaen hver gang vi har spilt på lag, og jeg tror ikke det blir noe annerledes denne sesongen heller.

Se kampen mellom Riddle og Celestial på Gamer.no sin Twitch-kanal søndag 26. august, klokken 18:00 »

LES OGSÅ: VI SPÅR UTFALLET AV HØSTSESONGEN I LEAGUE OF LEGENDS »

– Vi skulle gjerne møtt litt sterkere motstand i første runde

DISSE SPILLER FOR RIDDLE:

Vis mer

Espen «Espen5b» Drange Jensen (Top)
Tri Tin «k0u» Lam (Jungle)
Andreas «yupwulf» Brustad(Mid)
Noman «Jankova» Ahmed (ADC)
Nikolai «Mood» Martinsen (Support)

Nikolai «Mood» Martinsen er tilbake i Riddle-trøya, denne gangen i en ny posisjon.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Martinsen har tidligere spilt ADC, men gjorde et rollebytte før høstens sesong. Han tror ikke det tar lang tid før han er Norges beste i den nye rollen, og forteller at han tar med seg mye erfaring fra å spille med gode Support-spillere inn i sin nye tilværelse.

– Vi er et rimelig nytt lag, og jeg har skifta rolle fra ADC til Support, så i teorien burde andre lag ha et overtak, men jeg tror vi er bedre enn de fleste individuelt, og om kort tid kommer jeg til å være Norges beste Support-spiller. Jeg spilt med Tore «Norskeren» Hoel Eilertsen (spiller for Roccat i EU LCS, journ. anm.) i en del år, og jeg vet hvordan Bot Lane spilles. Den eneste endringen for min del er at jeg kommer til å ta mer styring i lagets avgjørelser. Jeg har mye erfaring, og tror jeg kan lede laget på en god måte, forteller han til Gamer.no.

Like selvsikker er Martinsen på lagets styrke, og legger ikke skjul på at han ville foretrukket en sterkere motstander i åpningsrunden.

– Vi skulle gjerne møtt litt sterkere motstand i første runde av Telenorligaen, slik at vi får vist hvor gode vi er og at vi unngår å bli undervurdert. Celestial har aldri vært et bra lag, og jeg tror ikke det blir noe forskjell for de i høstens sesong, så jeg kunne tenkt meg å møtt Nordavind i åpningsrunden og satt de litt på plass.

Tøff start på sesongen

DISSE SPILLET FOR CELESTIAL:

Vis mer

Håkon «Flaker» Solberg (Top)
Einvind «Dacreq» Ommundsen (Jungle)
Sebastian «Boffen» Gsell (Mid)
Magnus «Cheezy» Hornnes (ADC)
Admir «Caketrain» Begovic (Support)

Les også
– Vi forventer at det blir plankekjøring for oss
Håkon «Flaker» Solberg har hatt en optimal sesongoppkjøring, og er klar for å ta poeng fra Riddle.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Håkon «Flaker» Solberg i Celestial Gaming anerkjenner en tøff serieåpning for laget, men lover å gi publikum en god grunn til å følge med på åpningskampen.

– Vi har en tøff start på sesongen, generelt sett, med Fact i runde to, og Riddle i åpningsrunden. Vi er dog glade for å kunne gi publikum et godt show når to av de mest anerkjente klubbene i norsk e-sport møtes til kamp. På papiret er nok Riddle hakket kvassere enn oss, men jeg tror kampen kan gå begge veier, forteller han Gamer.no.

Solberg har nemlig planen klar for hvordan Celestial kan tippe kampen i deres favør. Alt handler om å spille reaktivt, og utnytte motstandernes svakheter, forteller han.

– Vi må straffe Riddle for feil de gjør på kartet. Forutenom «Espen5b» er stallen deres ganske ustabil, med mange spillere som spiller mer for seg selv enn for lagets beste. Jobben vår blir å dempe innflytelsen til disse spillerne.

Sesongoppkjøringen for Celestial sin del har vært preget av lite tid, men Solberg bemerker likevel at laget har utnyttet tidn godt. Personlig har Top Lane-spilleren opplevd en meget god sesongoppkjøring.

– Det har vært litt knapt med kamper nå i oppkjøringen, ettersom alle studerer eller starter i ny jobb dette semesteret. Vi har satt av så mye tid som mulig til å trene, og de treningene vi har fått gjennomført har vært veldig fruktbare. Oppkjøringen for meg personlig har vært ganske optimal. Den siste måneden har jeg tatt opp spillet igjen, og klatret på rankingen på svært kort tid. Dessuten har de siste endringene i spillet vært fordelaktige for min del.

Tross en lite optimal sesongoppkjøring for lagets del, tror Solberg at Celestial har sjans til å hevde seg mot topplagene, og at en plass i sluttspillet kan være en reell mulighet for veteranklubben.

– Jeg tror at Fact, Nordavind og Bitfix er de tre sterkeste lagene i utgangspunktet, mens Riddle ligger på en delt fjerdeplass med oss. Samtidig vet man aldri med Riddle, ettersom Torbjørn «Stareye» Berg har en tendens til å skape talenter.

– Er dette sesongen Celestial melder sin tilbakekomst i sluttspillet?

– Det tror jeg faktisk er en svært reell mulighet, og det er vårt overordnede mål!

Siste fra forsiden