SteelSeries StarCraft League

– Jeg ønsker å fremstå som en god spiller

Spillerne i vår StarCraft-liga deler sine håp og forventninger om neste runde.

Dette er SteelSeries StarCraft League

Norges beste spiller mot hverandre fra august til oktober. De to spillerne med flest poeng etter endt seriespill spiller en superfinale på SpillExpo i starten av november. Vinneren får 15 000 kroner, andreplass får 7000 kroner, mens tredje og fjerdeplass får 4000 kroner hver.

Tabellen i førstedivisjon etter første runde:

Avdeling A:

1) Snitchables - 3 poeng
1) Benval - 3 poeng
1) CloudniNe - 3 poeng
1) SolO - 3 poeng
5) Eiki - 0 poeng
5) Scyther - 0 poeng
5) TargA - 0 poeng
5) Hoodout - 0 poeng

Avdeling B

1) Pr3bs - 3 poeng
1) Snute - 3 poeng
1) CreamCake - 3 poeng
4) Northbrute - 1 poeng
4) MangO - 1 poeng
6) Rake - 0 poeng
6) Civi - 0 poeng
6) Phaqui - 0 poeng

Slik spilles neste runde:

CloudniNe mot Benval
TargA mot Snitchables
Eiki mot Scyther (streames)
Hoodout mot SolO (streames)

CreamCake mot MangO (streames)
Rake mot Snute
Northbrute mot Pr3bs
Civi mot Phaqui

Slik følger du ligaen fra uke til uke »

Høstsesongen av SteelSeries StarCraft League er i gang for fullt. Første runde ble sparket i gang forrige helg, og vi har allerede blitt servert en rekke nervepirrende og velspilte kamper. På lørdag braker det igjen løs med en ny runde.

Vi har tatt en prat med noen av spillerne som skal i ilden i neste runde. De har fortalt oss om noen av sine opplevelser fra ligaspillet så langt, og delt noen forventninger til kampene som kommer.

Slik følger du ligaen fremover »

– Han hadde flaks i forrige sesong

Robert «Hoodout» Onarheim lå an til å ta med seg tre enkle poeng på walkover etter at motstander Ruben «Snitchables» Drange var sent ute til kampstart i forrige runde. Men 20 minutter etter avtalt tid dukket Snitchables opp, og Hoodout var sportslig nok til å spille kampen likevel.

– Da han omsider kom lot jeg det gå. Så kjørte han over meg og vant 2-0. Han er i Grandmaster League, og holder et nivå høyere enn mange andre i det norske miljøet.

Hoodout har tro på at mandagens Zerg vs. Zerg-kamp mot Tobias «SolO» Glenne skal gå bedre, gitt at han kan klarer å beskytte seg mot tidlig aggresjon fra Solos side.

– Jeg forventer å vinne mot SolO, men jeg tror det kan bli vanskelig med tanke på at han er så «cheesy» som han er. Jeg har sjeldent sett noen av kampene hans vare lenger enn 7-10 minutter. Likevel tror jeg det blir en lett match hvis jeg klarer å holde «cheesen» hans.

«Cheese» er en strategi som skal overraske motstanderen, men som lett kan slås tilbake om den oppdages.

På spørsmål om han tror det blir vanskelig å spille mot en av de beste spillerne fra første sesong av ligaen, har Hoodout en egen oppfatning av saken.

Opptak av kampen mellom Hoodout og Snitchables.

– SolO var heller heldig enn god, spør du meg. Han slo meg to ganger med «cheese», men denne gangen vil ikke de samme tulletaktikkene fungere.

Han har ingen spesielle målsetninger for resten av sesongen, men håper på å få vist seg fram ved å spille bra.

– Jeg vil bare prøve å spille gode kamper. Jeg vil vise at jeg kan fremstå som en god spiller, jeg også.

– Det blir en morsom kamp å se på

Lørdag er det Tin Trung «CreamCake» Duong og Torstein «MangO» Engen som skal i ilden, i det som ligger an til å bli en spennende Terran vs. Zerg-kamp. Det mangler ikke på selvsikkerheten for CreamCake foran helgens oppgjør.

– Jeg tror jeg vinner 2-0 eller 2-1. Jeg har spilt mot Mango mange ganger og taper sjeldent, så jeg er ganske selvsikker, forteller han til Gamer.no.

Til tross for dette tror ikke Terran-spilleren at det blir noen lett match.

– Han har en veldig rar spillestil som kan være vrien å spille mot når den er godt utført. Jeg tror det blir en morsom kamp å se på, og den blir nok ikke lett. Men jeg vil nok si at jeg er favoritten.

Selv kan Mango fortelle at han måtte slite seg til uavgjort i forrige ukes kamp mot NorthBrute, og han tror ikke CreamCake blir noen enklere motstander.

– Han har vunnet de gangene vi har møttes online, så jeg kan ikke akkurat si at jeg forventer å vinne. Og så sliter jeg ganske mye mot Terran akkurat nå, forklarer han.

Følg kampene her på Gamer.no

Gamer.no kommer viser mange kamper fra Steelseries StarCraft League i tiden som kommer – både nå til helgen og videre utover året. Om du sliter med å holde styr på alt som foregår, kan det være lurt å stikke innom vårt sendeskjema, hvor du finner en komplett liste over hvilke kamper som skal spilles i serien, når de spilles og hvorvidt de kommer til å bli vist på vår videostrøm eller ikke. Der finner du også resultater fra foregående runder.

Kampene som skal strømmes og kommenteres denne runden er Hoodout mot Solo, cloudniNe mot Benval og Eiki mot Scyther. Alle kampene vises gjennom vår videotjeneste GamerTV.

Siste fra forsiden