Bitfix møter Nordavind - Telenorligaen: League of Legends

– Jeg satser på at den beste Mid Lane-spilleren vinner

Mid Lane-spiller i Bitfix, Alexander «HHNeverLucky» Fedde mener han kan sørge for seier mot Nordavinds Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen.

Alexander «HHNeverLucky» Fedde (høyre) vil vise Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (venstre) hvem som er den beste Mid Lane-spilleren
Brage Vasseljen

DISSE SPILLER FOR BITFIX:

Vis mer

Benjamin «Quackss» Peattie (Top)
Ivar «Reflect» Bråstein (Jungle)
Alexander «HHNeverLucky» Fedde (Mid)
Borzasi «2Axes» Mihai (ADC)
Cretu «ang» Octav George(Support)

Med kun ett tellende resultat, ligger Bitfix på en foreløpig femteplass før Telenorligaens fjerde runde. Mid Lane-spiller i Bitfix, Alexander «HHNeverLucky» mener derimot at det kommer til å endre seg etter kampen mot Nordavind, og forteller Gamer.no at laget satser på tre poeng.

– Vi satser på at kampen ender 2-0 til oss.

Ingen seier er selvskreven uten en god plan, og hvordan laget skal vinne mot Nordavind, har Fedde allerede planlagt.

– Først skaffer vi oss ledelser gjennom sterkere individuelt spill, og videre plukker vi opp gratis gull ved å drepe «Touch», mens han er ute på en av sine klassiske eventyr på vår side av kartet, sier han til Gamer.no.

Kampen mellom Bitfix og Nordavind kan du følge direkte søndag 16. september, klokken 18:00 »

– Jeg håper jeg får vise hvem som er den beste Mid Lane-spilleren

D2KONTORET

Vis mer

D2Kontoret er et nylig lansert talkshow, i regi av Nordavind-trener Håkon «Pøbel» Gabrielsen, Fact-spiller Anders «Sharp» Lilleengen og Celestial-spiller Håkon «Koolberg» Solberg (tidligere kjent som «Flaker», journ. anm.), som omhandler Telenorligaen og norsk League of Legends generelt.

De to første episodene finnes på Twitch-kanalen til Gabrielsen, mens fremditige episoder komme til å sendes på programmets egen Twitch-kanal.

SCRIM

Scrim refererer til en treningskamp mellom to lag, og brukes gjerne som et substantiv og verb om hverandre.

Fedde og hans lagkamerat Ivar «Reflect» Bråstein gjestet nylig talkshowet D2Kontoret, hvor de snakket løst og fast om Telenorligaen og den kommende kampen mot Nordavind.

I løpet av samtalen ble Nordavinds Mid Lane-spiller Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen dratt frem som en av Nordavinds styrker over Bitfix, til tross for at Fedde ble kåret til vårsesongens beste Mid Lane-spiller. Til Gamer.no forteller Fedde at han ønsker å bevise hvem som er den beste i sin rolle, en gang for alle.

– «Erixen» ble jo dratt fram som en bedre spiller enn meg, men om jeg skal snakke fra erfaring, kan jeg si at han er ekstremt forutsigbar. Jeg satser på at den beste Mid Lane-spilleren vinner, og håper at jeg får vise hvem som er den beste av oss.

Fedde kan naturligvis ikke skinne uten hjelp av lagkameratene sine, noe han ikke har lagt skjul på tidligere. Han kan dessuten fortelle at laget for øyeblikket trener to til tre ganger i uka, og at han stadig merker fremgang

– Scrimkulturen i Telenorligaen er ganske forskjellig fra lag til lag. Noen lag chiller og scrimmer ikke i det hele tatt. Mange av de svakere lagene scrimmer vanligvis mot hverandre og andre norske lag, mens vi scrimmer nesten utelukkende mot utenlandske lag to til tre ganger i uka. Det er ikke akkurat åtte timer daglig som de beste lagene i verden gjør, men med tanke på at vi ikke akkurat er profesjonelle, synes jeg vi har grei fremgang, forteller han til Gamer.no.

– Jeg tror Mid Lane-kampen kommer til å gå i mitt favør

Les også
Nordmenn kjemper om 9 millioner kroner i årets største CSGO-turnering

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND:

Vis mer
Anders «Single Clap» Bjerkengen (Top)
Ole-Martin «Ploxy» Glomsaas (Jungle)
Øyvind «Erixen» Saltrø Eriksen (Mid)
Mathias «Tide» Kruse (ADC)
Omid «Touch» Rosander (Support)
Les også
Styres Counter-Strike-Norge av en stor «gutteklubb»?

DRAFT

Vis mer

Draft refererer til helteutvelgelsen før kampen starter. Her utelukkes og velges helter basert på hva som er sterkt for øyeblikket, hva som komplementerer lagets styrker eller de andre heltene, og hva som kontrer motstanderens helter.

PLAYMAKING

Playmaking betyr mer eller mindre det å være proaktiv, være det seg å sette opp trekk for laget eller for seg selv.

I likhet med Fedde, er også Eriksen selvsikker på sitt eget lags ferdigheter, og spår en klar seier for Nordavind.

– Vi vinner gjennom bedre mental utholdenhet og lagspill, så det blir nok en klar 2-0 i vårt favør, sier han til Gamer.no.

Eriksen tror derimot at det er han som kommer til å vise seg som den beste Mid Lane-spilleren i løpet av oppgjøret, og forteller til Gamer.no at tap i Mid Lane ikke kommer til å hende, uavhengig av heltevalget.

– Jeg tror Mid Lane-kampen kommer til å gå i mitt favør, med mindre Bitfix har forberedt noe veldig cheesy for å prøve å ta et poeng fra oss. Man vet aldri hvilke helter man møter når man spiller mot Bitfix. Enten vinner jeg Mid Lane, eller så blir det jevnt, det kommer an på om vi drafter fordelsaktig eller ikke.

Under episoden av D2Kontoret som Fedde og Bråstein gjestet, ble det også bemerket at Nordavinds store svakhet kunne være at det kun var Eriksen som spilte en proaktiv spillestil. Det sier Mid Lane-spilleren seg uenig i, og forteller at alle spillerne har sine styrker og roller i laget.

– Som «Single Clap» har sagt tidligere, har vi alle forskjelige styrker og roller som vi bidrar med i Nordavind. Selv om det kan virke som at det er jeg som gjør det meste av playmaking, så vil jeg si meg uenig i at resten av laget ikke er proaktive, forteller han til Gamer.no.

Tabelltoppen kan endres drastisk

SLIK SPILLES FJERDE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 18:00: Nordavind - Bitfix
Kl. 18:00: Trikken - Air
Kl. 18:00: Fact - Vanir

Alle kampene spilles søndag 16. september.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

I skrivende stund ligger Riddle, Fact, Nordavind og Celestial på toppen av tabellen, og dermed innenfor sluttspillets fire plasser. Det er dog bare ett poeng som skiller Nordavind fra Bitfix, som ligger på en delt femteplass.

I og med at Riddle og Celestial ikke har oppsatte kamper i Telenorligaens fjerde runde, kan tabelltoppen endre seg drastisk basert på resultatene i den kommende runden. Bitfix har mulighet til å tangere Riddle på toppen av tabellen, mens både Fact og Nordavind kan forbigå den foreløpige tabelleneren.

Slik ser tabellen ut før Telenorligaens fjerde runde
Skjermdump: Gamer.no

Siste fra forsiden