Kingpins møter Entelechy - Telenorligaen

– Jeg tror Entelechy har blitt mye dårligere

Kingpins-kaptein Anders «aNdz» Kjær mener mandagens motstander tapte på å gjøre lagendringer.

Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DISSE SPILLER FOR KINGPINS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Adam «PAINT» Fjellum
Kristisn «Korn» Hokland
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen
Tony André «NiTo» Nilsen

Kaptein i Kingpins, Anders «aNdz» Kjær, forteller til Gamer.no om et lag som ikke byr seg særlig om hvem de møter i hovedkampen i Counter-Strike: GO på mandag.

– Synes ikke det er noe spesielt med denne kampen. Alltid noen overraskelseslag som leverer på nett, pleier å ordne seg på sluttspillet. Jeg holder i alle fall ikke Entelechy som noen favoritt til å vinne ligaen, det er fortsatt Nordavind slik jeg ser ting. Kampen blir nok litt merkelig, tror ikke de er spesielt samkjørte, og vi har ikke følt oss heite etter København. Minner på at sist gang vi vant ligaen trodde folk vi skulle rykke ned etter et par kamper. Det eneste som gjelder er sluttspillet, og ingenting er avgjort, sier Kjær.

– Hva mener du når du sier at dere ikke føler dere heite?

– Rett og slett at Copenhagen Games var en utladning for spillerne. Vi spilte veldig mye før turneringen, og man merker etter en sånn innsats at motivasjonen er litt mindre rett etter. Man trenger rett og slett å koble av litt.

Se kampen mellomg Kingpins og Entelechy på vår Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

– Gleder meg som en unge til å møte de i sluttspillet

Etter at overgangsvinduet stengte, er nå lagene i ligaen fastsatt frem mot sluttspillet. Kjær tror uansett at det vil være forhåndfavoritten som står i en finale i slutten av mai.

– Tror vi og Nordavind kommer til å kjempe om seieren i en konge finale som alltid. Regner med i god tradisjon at vi taper den, så jeg kan hanke inn en fin andreplass. Vanligvis har stengt vindu bare ført til mikser fordi folk gir seg uansett, så satser på det ikke skjer nå, men man vet aldri.

Anders «aNdz» Kjær sier at flyten kommer tilbake av seg selv.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

For å få tilbake flyten etter Copenhagen Games, mener Kjær at en seier mot serielederen hadde vært ypperlig.

– Den kommer av seg selv, det er bare en periode etter et LAN man har jobbet mot, den varer ikke lenge. Tror ikke man kan gjøre så mye, det snur av seg selv. En seier mot Entelechy hadde vært fint det. Blir spennende å se hvordan endringene har påvirket dem.

Kjær tror også at Entelechy har blitt et svakere lag etter endringene, selv om de på papiret har hentet spillere som har vist mer tidligere.

– Jeg tror Entelechy har blitt mye dårligere. Vi får se, bryr meg egentlig ikke. Gleder meg som en unge til å møte de i sluttspillet. Det sier seg selv at ingen vil vurdere «hEllberg» til noen seriøs satsing noensinne. Han viser med en slik holdning at det er ikke noe han vil heller. Så det er vel bare en aldri så liten advarsel om holde seg unna for oss andre.

Les også
Kommentar: I en profesjonell liga må man kunne kreve litt av deltakerne

På spørsmål om hvorfor holdningene til noen spillere er slik, mener Kjær at dette er et problem med mentaliteten hos yngre spillere i Norge.

– Det har lenge eksistert en ukultur som går ut på å være mest mulig useriøs. Vet ikke hva som kan gjøres, men respektløshet på det nivået kan ikke bare bortforklares med alder.

Kjær har heller ingen løsning på dette problemet, og vet ikke hvordan arrangør eller veteranene i miljøet skal få luket ut det. Men han har stor tro på seier mot serieleder Entelechy på mandag.

– Jeg tror vi vinner 2-0. 16-5 på begge kartene, avslutter Kjær selvsikkert.

– Tror ikke det blir vanskelig å knekke Kingpins

DISSE SPILLER FOR ENTELECHY

Vis mer

Ole «Saidonz» Christensen
Jonathan «Zame» Nyhagen
Henrik «Cryptik» Asphaug
Christoffer «hEllberg» Andersen
Mikael «mikki» Gaup

Kaptein i Entelechy, Ole «Saidonz» Christensen sier til Gamer.no at han forventer en morsom kamp mot Kingpins.

– Burde bli en morsom kamp, de har en god blanding av ungt talent og rutine som kan være spennende. De er vel også et av de norske lagene som trener en del og burde ha en tydelig kampplan klar.

Entelechy har tidligere i sesongen vært kjent for å lage en god kampplan før kamper. Denne gangen har de ikke satt av like mye tid til å gjøre det.

– Vi har fokusert mindre rettet mot denne kampen enn de andre, siden vi har to nye spillere og har prøvd å få de inn i rollene sine. Men vi har så klart hatt denne kampen i bakhodet samtidig, og er ganske forberedt på hva Kingpins har å by på.

– Hvilke roller skal de nye spillerne ha?

– For det meste faller de inn i de plassene de forrige spillerne hadde. Men vi har gjort noen endringer for å få dem i sine foretrukne posisjoner. «Mikki» er ment til å være en support-spiller, han er veldig flink til å løfte andre på laget. «hEllberg» spiller ganske selvstendig, og klarer med sitt ferdighetsnivå å kontrollere store deler av kartet alene, forklarer Christensen.

På spørsmål om hva som skal til for å knekke Kinpins, svarer Christensen kort, før han følger opp med et lengre svar.

– Tror ikke det blir vanskelig å knekke Kingpins. Vi skal være det bedre laget nå, både individuelt og som en helhet. De spiller veldig standard og typisk norsk Counter-Strike, og kommer neppe til å bringe noe skremmende innovativt til oppgjøret.

Ukultur i Norge

Mange lag var i København på Copenhagen Games i påsken, mens Entelechy tok turen til The Gathering. På spørsmål om hvilke lag som kan hevde seg internasjonalt dette året, trekker Christensen frem et par eksempel.

– Vi har trent mot noen gode lag og prestert godt. Hvis vi klarer å gjøre dette i offisielle kamper og fortsette med fokuset og dedikasjonen vi har nå, tror jeg vi kan hevde oss i løpet av året. Ellers tror jeg det er Noreg som er det eneste håpet vårt, de er Norges beste lag for øyeblikket, har en sterk leder, mye talent og god struktur. Det norske miljøet ellers er for selvdestruerende føler jeg.

– Hva mener du når du sier det er selvdestruerende?

– Det er en ukultur med man bytter ut alt med en gang noe går galt, folk mangler motivasjonen til å trene og bygge seg opp som et lag. Og så klart det med at det skal være en heksejakt i flere måneder hver gang en spiller eller et lag spiller bra. Folk tar alt for lett på det, og mener at man forblir best uten innsats om man var best sesongen før.

Ole «Saidonz» Christensen mener det norske miljøet har en ukultur som må ryddes opp i.
Vegard Grindstuen/The Gathering

Tidligere i sesongen uttalte Christensen at laget ønsket å satse sammen, og skulle ikke splittes. Det skjedde ikke, og like før påske byttet de ut to spillere. Han forklarer byttene.

– Vi var verken misfornøyde med miljø eller prestasjoner når vi splittet. Vi hadde en som av personlige grunner ikke hadde mulighet til å satse videre, og en som var lei av å fly hver gang vi skulle på LAN, noe vi har tenkt å fortsette å satse på. Så ble naturlig valg for oss å plukke opp en duo som bodde nærme resten av oss.

For å rydde opp i denne ukulturen i norsk Counter-Strike, mener Christensen at det ikke er nødvendig å gjøre så mye.

– Tror det blir en naturlig gang, etter hvert som norske lag presterer vil flere unge og nye talenter ville satse ordentlig i stedet for å kjøre på med mikslag-stilen. Så vil det etterhvert ryddes opp og rotere inn med seriøse spillere og lag som er villige til å legge inn innsatsen.

Selv om Christensen tror det vil løse seg selv, har det vært slik i det norske miljøet lenge.

– Aner ikke, det kan ta veldig lang tid uten større satsing rundt sporten. Eller så kan det skje på noen sesonger. Noreg satser veldig, og har trukket seg vekk fra denne ukulturen, men de har også samtidig skygget unna Norge generelt, og ingen andre har har blitt smittet. Vi viser for tiden at hard jobbing og forpliktelse belønnes med gode resultater, forhåpentligvis vil flere lag satse som oss fremover.

På spørsmål om hva miljøet eller arrangørene kan gjøre for å bidra med dette, blir Christensen litt usikker.

– Vanskelig å si, vi har ikke akkurat mottatt applaus for innsatsen vi har lagt inn. Men vi får fokusere på vårt eget spill, og prøve oss utenfor Norge. Om vi klarer å prestere internasjonalt vil kanskje andre lag bli motivert.

Christensen er også optimistisk til hva resultatet blir på mandag.

– På en god dag burde de kunne få 16 runder. Til sammen. Kampen ender 2-0 til oss, avslutter en selvsikker kaptein.

Dobbeltrunde i Telenorligaen

SLIK SPILLES SJETTE OG SJUENDE RUNDE AV TELENORLIGAEN:

Vis mer

Kl. 20:00: Kingpins - Entelechy
Kl. 20:00: Momentum - WEST
Kl. 20:00: wOrldklAn - Bitfix
Kl. 20:00: Nordic Warthogs - Demise

Kl. 22:00: WEST - Bitfix
Kl. 22:00: Entelechy - Momentum
Kl. 22:00: wOrldklAn - Nordavind
11. april: Kingpins - Demise

Alle kampene spilles mandag 9. april.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Mandagens Counter-Strike-kveld er en dobbeltrunde. Både runde seks og sju spilles. Det er ingen hovedkamp i runde sju, men flere av senkampene streames av andre ildsjeler.

Hovedkampen i runde seks spilles mellom Kingpins, som alltid kjemper i toppen av Telenorligaen, og serieleder Entelechy, som nesten står med full pott etter de første rundene av ligaen.

Det er jevnt i toppen av tabellen, og flere lag kjemper om de fire plassene som gir billett til sluttspillet.

Slik ser tabellen ut før dobbeltrunden
Skjermbilde Gamer.no

Siste fra forsiden