Eserien

– Jeg tror ikke noen har sjanse mot oss lenger

Vålerenga og Magnus «Hyper» Myrhaug Kristiansen fortsetter den fine formen de hadde før korona-pausen.

Magnus «Hyper» Myrhaug Kristiansen og Arkan Resul topper Eserien alene etter to kampdager.
Tullio Puglia/EA

Det var ingen store overraskelser på kampdag to av Eserien. Vålerenga fortsetter sine fine form, og har til gode å tape et poeng enda. Sandefjord og Viking ligger hakk i hæl, mens Start, Stabæk, Ranheim og Jerv er like bak der igjen. I bunnen finner vi Odd, Kongsvinger, Øygarden, Lillestrøm, Sandnes Ulf og Brann alle innenfor ett poeng.

Tre runder ble spilt torsdag kveld. I den første vartet Vålerenga opp med 6-1 mot Odd, mens det ble noen målfester i kampene mellom Kongsvinger-HamKam (5-8 jour. anm) og Viking-Start (6-6 jour. anm.).

LES MER: Storfavorittene innfridde i sesongstarten

Ustoppelige Vålerenga

RESULTATER RUNDE 4

Vis mer

Vålerenga - Odd 6-1

Øygarden - Jerv 1-2

Sandefjord - Tromsø 1-1

Viking - Start 6-6

Brann - Ranheim 3-5

Sandnes Ulf - Raufoss 1-1

Kongsvinger - HamKam 5-8

Mjøndalen - Stabæk 2-2

Magnus Myrhaug Kristiansen fra Vålerenga føler at han og Arkan Resul har tatt store steg i FIFA 20 siden forrige sesong av Eserien, og at det er det vi kommer til å se denne sesongen.

– Forrige sesong så hadde jeg rett og slett ikke blitt vant med FIFA 20. Selv om jeg vant NM så var jeg langt fra mitt vanlige nivå. Både jeg og Arkan har tatt store steg, og jeg tror ikke noen har sjanse mot oss lenger for å være ærlig. Et eksempel på at vi har kommet mye lengre er eClub World Cup-kvalifiseringen vår. Skal mye til for å slå oss nå, sier Magnus Myrhaug Kristiansen til Gamer.no.

Hans samarbeid med Arkan Resul har blitt mye diskutert i forkant av sesongen. De to har spilt sammen en stund nå, i motsetning til resten av Eserien som har sett mange overganger og utskiftninger. Det er en stor fordel for Vålerenga, skal vi tro Myrhaug Kristiansen.

– Det er en solid fordel. Vi er i tillegg på landslaget sammen, og vi kjenner spillestilen til hverandre perfekt nå. Jeg vet godt om Arkan ikke spiller som han pleier, og kan hjelpe han hvis det blir tøft noen kamper. Det samme går den andre veien, forklarer han.

LES MER: EA og Riot setter all e-sport på vent

Stabæk viser styrke

RESULTATER RUNDE 5

Vis mer

Sandnes Ulf - Odd 6-2

Vålerenga - Tromsø 5-2

Øygarden - Ranheim 0-3

Jerv - Viking 3-5

Lillestrøm - Stabæk 2-2

Kongsvinger - Raufoss 3-5

Start - HamKam 6-3

Mjøndalen - Sandefjord 0-1

Stabæk gikk gjennom torsdagen ubeseiret, og står fortsatt bare med ett tap i årets Eserien. Guttene fra Bærum har plassert seg på en femteplass etter to kampdager, og Andreas Høyden selv klandrer seg selv for at Bærumsgutta ikke tok med seg full pott denne runden.

– Vi gikk inn med planer om ni poeng for å sende et klart signal til våre motstandere i Eserien. Vi var denne gangen ubeseiret takket være min lagkamerat Korsberg som spilte ufattelig bra. Mitt nivå fra åpningsdagen klarte jeg ikke å gjenskape, og vi fikk derfor bare med fem av ni poeng.

Les også
Anmeldelse: FIFA 20
Andreas Høyden skuffet over seg selv.
Sindre Stien/Nordavind

Utenfra kan det virke som en god start for Stabæk som ligger på en av topplasseringene, og har vist tegn på storhet foran denne sesongen, men Høyden vil ikke si seg enig i det. Han mener de kan bedre.

– Vil ikke kalle det en «flying start» fordi vi kan så mye bedre, begge to. Kampdag én svikter Korsberg litt, og i denne kampdagen svikter jeg. Nå blir det fokus på å levere der nivået vårt ligger begge to, samtidig. Da holder vi momentum oppe, og havner fort på topp fire som gir oss direkte plass i sluttspillet, forklarer han.

LES MER: Tredje sesong av Eserien starter torsdag

Forskjellig respons på korona-pausen

RESULTATER RUNDE 6

Vis mer

Vålerenga - Kongsvinger 8-4

Lillestrøm - Brann 0-4

Stabæk - HamKam 6-3

Sandefjord - Start 3-0

Tromsø - Jerv 5-2

Mjøndalen - Øygarden 4-1

Sandnes Ulf - Viking 2-3

Odd - Ranheim 6-4

Guttene har opplevd korona-pausen i Eserien litt forskjellig. Vanligvis ville kampene blitt spilt live fra stadionene til klubbene, men i disse dager må man ta hensyn, slik at kampene blir spilt hjemme fra hjemmet til spillerne.

– Hvis noen sier de ikke blir påvirket av det så lyver de. Det er skummelt, og jeg håper at samtlige tar viruset alvorlig. Det påvirket oss veldig fordi man begynte å slappe av litt mer og gikk ut av konkurransemodus. Nå er vi tilbake i riktig modus, og klar for å smelle til neste torsdag så vi kan fortsette å holde topp fem i Bærum, sier Høyden.

– Personlig så synes jeg ikke at det har påvirket meg enormt. Har hatt en del ekstra skole hjemmefra, men begynner å bli vant med det nå. Sesongmessig så er det kjipt, med tanke på at jeg var garantert plass i sluttspill. Det er en sjanse for at hverken sluttspill eller VM blir spilt i år, så jeg får bare håpe det ikke skjer, sier Myrhaug Kristiansen.

– Spillerne viser enorm stolthet og eierskap til sin posisjon

Programleder, og tidligere Eserien-spiller, Johan Færaas gledet seg over mye av det han fikk servert i runden. Han mener også at Vålerenga og Sandefjord skiller seg fra resten, med Viking i en utfordrerposisjon.

– Jeg vil oppsummere dagen med overraskende høy intensitet, og lekent angrepsspill. Vi fikk også servert mye bra showing som gleder hjertet mitt. Vi fikk en mer klar referanse på at Sandefjord og Vålerenga er de klareste favorittene til å stikke av med tittelen. Samtidig at Viking styrket sin posisjon som nærmeste utfordrer. Det var fantastisk morsomt å få sett Eseriens nye showman Aleks Steen som slengte på seg en enhjørning-hatt på riksdekkende TV. Det er så stor idrett, forteller han til Gamer.no.

Han mener også at Vålerenga har vist at de har tatt lærdom av det han kaller for fadesen forrige sesong.

– Vi ser tydelig et Vålerenga-lag som virkelig mener alvor etter fjorårets fadese i sesong to. De dabber og hysjer motstandere som parkerer bussen og viser dem ingen respekt. Det resulteres med at Vålerenga soleklart har scoret flest mål i serien. Arkan Resul med 18 mål og Magnus Myrhaug Kristiansen med 17 mål, noe som er kjempeimponerende.

Johan Færaas, her sammen med Arkan Resul og Magnus Myrhaug Kristiansen i eClub World Cup tidligere i år.
Sindre Stien/Nordavind

EA har valgt å suspendere alle Global Series-turneringer til man har mer kontroll over Covid-19-utbruddet i verden. Dette betyr at Eseriens prestisje har falt litt, da man ikke lenger kan sanke poeng. Johan Færaas mener at spillerne viser stor profesjonalitet i å ta stolthet over sin egen liga, og levere som de gjør nå.

– Jeg ble overrasket over hvor engasjert og stor stolthet disse spillerne hadde til denne kampdagen kontra den første. Det har jo blitt en ny utforming i Eserien etter at EA har suspendert alle Global Series-turneringer. Det betyr at Eserien har mistet litt av sin prestisje. Heldigvis så viste spillerne en enorm stolthet og eierskap til sin posisjon. Under disse omstendighetene er det vakkert å se hvor mye NTF og arrangørene bak Eserien legger ned av innsats, tid og ressurser for å styrke norsk e-fotball. Vi må holde sammen og skape dette sammen, sier han.

Tabellen etter to kampdager.
Eserien.no

Siste fra forsiden