Fantasy Telialigaen - Counter-Strike

– Jeg tror vi endelig får se litt av monsteret som vi vet bor i han

Fantasy-tipsene før sluttspillet i Telialigaen i Counter-Strike.

Vi gir deg Fantasy-tipsene før sluttspillet i Telialigaen. Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng kan være en overraskelse.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Sluttspillet i Telialigaen får også med seg en Fantasy-del i Counter-Strike. Det betyr at du i forkant kan sette opp ditt lag, med de spillerne du tror presterer best når det hele skal avgjøres på Meet Ullevaal denne helgen. Vi gir deg sammen med Telialigaen-kommentator Leon Andor «Landor» Karlsen, som havnet helt oppe på 9. plass i Fantasy-delen denne sesongen, våre tips til hvilke fem du bør velge ut.

Sluttspillet ser du fra lørdag 25. mai klokken 13:00 på VGTV »

Det er blitt gjort en del endringer i Fantasy for sluttspillet i motsetning til i det innledende seriespillet. Blant annet er prisene justert ned, som betyr at du i større grad kan velge og vrake blant de beste spillerne. Du blir tildelt tre bytter som kan benyttes mellom semifinalene og finalen, noe som betyr at du bør ha minst to spillere du tror spiller finalen. Du kan maksimalt velge tre spillere fra en klubb.

Du har 50 spesidaler å handle for, noen som betyr i gjennomsnitt 10 spesidaler per valgte spiller. Det er kun tre spillere som koster mer enn det; Ole «Marcelious» Langan (10,6), Håkon «hallzerk» Fjærli (11,6) og Haakon «Radifaction» Tholo (11,2).

Karlsen har noen generelle tips før du går i gang med å sette sammen ditt drømmelag.

– Det er lurt å huske på at man har tre bytter etter semifinalene, så det er en god idè å tenke på hvilke lag som går videre til finalen. Hvis man tar oss ekspertene på ordet så kommer Apeks og Nordavind til finalen, og om man da sitter med to Momentum-spillere og tre Riddle-spillere vil man ende opp med to spillere som ikke skal spille finalen og dermed ikke vil få noen poeng, sier Karlsen samtidig som han ønsker Fantasy-spillerne lykke til.

Sett opp ditt lag i Telialigaen: Fantasy. Fristen er lørdag klokken 12:45.

LES VÅR SPÅDOM: – Alt ligger til rette for en ny drømmefinale mellom Apeks og Nordavind

Slik er poengfordelingen i Fantasy.
Gamer.no

AWP/Sniper: Poengplukkeren

AWP-KILLS I SERIESPILLET

Vis mer

Ole «Marcelious» Langan: 204
Håkon «hallzerk» Fjærli: 191
Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng: 180
Snorre «fletch» Granerud: 143

AWP/Sniper-rollen er en av de viktigste rollene og fylle for å plukke poeng. Her anbefaler vi ikke å spare pengene. De fem som plukket mest poeng i seriespillet var alle AWPere. Ole «Marcelious» Langan i Apeks og Håkon «hallzerk» Fjærli i Nordavind, begge som nevnt over 10 spesidaler, havnet på henholdsvis 168 og 155 poeng, klart flest i ligaen. På tredjeplass finner vi også Thomas «Aaseng» Olsen Aaseng (9,5) i Stabæk Momentum med 138 poeng.

Ole «Marcelious» Langan plukket flest poeng av alle i seriespillet.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Som nevnt bør du ikke spare pengene i denne rollen. Vi anser «Aaseng» som en potensiell overraskelse, men anbefaler å enten gå for «Marcelious» eller «hallzerk». Karlsen begrunner.

Les også
Apeks inn på tabelltopp, men PUBG-kapteinen er enda ikke fornøyd

– Ser vi på poengene fra seriespillet i vår så er det AWPerne som topper lista. «Marcelious» endte opp med flest Fantasy-poeng, men det var flere som valgte «hallzerk» til sin AWP-rolle. «Aaseng» kom på tredjeplass og skal Stabæk Momentum ha noen som helst sjanse for å ta seg videre mot Nordavind så må «Aaseng» ha et sykt game, som kan tilsi at han får mye poeng. «Fletch» er et rimeligere alternativ, men siden pengene strekker til nesten uansett hvilken kombinasjon man velger forventer jeg ikke at altfor mange kommer til å velge han til tross for at han er dyktig. Personlig går jeg for «Marcelious» men ikke utenkelig at «hallzerk» får mer poeng i sluttspillet.

Entry-fragger: Spår en enorm «cromen»

ENTRY-KILLS I SERIESPILLET

Vis mer

Sander «Grus» Nordeide Iversen: 49
Jørgen «cromen» Robertsen: 42
Steffen «SLY» Amundsen: 65

Vi tror Jørgen «cromen» Robertsen prikker toppformen denne helgen.
Sindre Stien/Nordavind

Når vi deretter kommer oss ned til sjetteplass finner vi først ikke-AWPer. Sander «Grus» Nordeide Iversen (9,6) i Apeks plukket 115 poeng gjennom sesongen. Det er verdt og understreke at flere av dagens Nordavind-spillere først kom inn i runde fire og derav er poengfordelingen skjev. Jørgen «cromen» Robertsen (9,9) i Nordavind er nok også en favoritt blant mange etter at han imponerte mange i tiden i FaZe. Likevel har vi ikke sett potensialet i full blomst, selv om det ble 54 poeng ved endt seriespill. Steffen «SLY» Amundsen (8,2) i Stabæk Momentum sanket 94 poeng, mens tidligere seriemester Michael «milk» Sandvik (7,0) i Riddle har ikke plukket poeng denne sesongen.

Det er verdt å merke seg at tallene ikke er svært klare i favør «Grus» når det gjelder entry-kills. Karlsen tror vi endelig får se det beste av «cromen» og anbefaler å gå for den tidligere FaZe spilleren.

– «Grus» og «cromen» er nok klare favoritter i entry-posisjonen til de aller fleste, med god grunn. Både «SLY» og «Milk» kan finne på å få mange poeng og spesielt om vi ser på «SLY» fra tidligere i sesongen så har han skutt bra fra seg. Problemet nå er at de møter bedre motstand og vil slite kanskje litt mer enn vanlig med å vinne entry-duellene. Mitt valg faller på «cromen» fordi han vil være en viktig bjelke for Nordavind under sluttspillet og jeg tror vi endelig får se litt av monsteret som vi vet bor i han.

Ingame Leader: Tenk motstander

RUNDEFORSKJELL I SERIESPILLET

Vis mer

Lag: For - Mot - Forskjell:
Apeks: 260 - 174 - 86
Nordavind: 243 - 144 - 99
Stabæk Momentum: 215 - 211 - 4
Riddle: 202 - 199 - 3

Hvem skal man velge av Anders «aNdz» Kjær (på bildet) og Ruben «RUBINO» Villarroel?
Eivind Von D

Ingame Leader-rollen baserer foruten om individuelle prestasjoner som de øvrige rollene på rundeforskjell. Det betyr at rundeforskjellen utgjør mye av poengsummen og sett på lagene sin statistikk. Det er verdt å understreke igjen at Nordavind ikke hadde samme lagoppstillingen som i begynnelsen av sesongen, men vi har valgt å ta dette med for å gi et helhetlig bilde på sesongen.

Vi anbefaler her å bytte underveis. Anders «aNdz» Kjær (7,3) og Apeks hadde god kontroll mot Riddle i seriespillet. Det samme kan sies om Ruben «RUBINO» Villarroel og Nordavind mot Stabæk Momentum. I tillegg kan de også levere individuelt. De to øvrige Ingame Leaderene Andreas «dem0» Aslaksrud (7,9) i Stabæk Momentum og Christian «kSwitch» Lorange (6,4) i Riddle kan være alternativer dersom du tror de vil levere bra individuelt.

– Jeg går for «aNdz» som Ingame Leader til å begynne med, for jeg tror de vil ta mange runder mot Riddle. Ingame Leader-rollen er vanskelig å få mange poeng på, men alltid lurt å velge en fra et lag man tror kommer til å vinne sin første kamp i hvert fall. «aNdz» og «RUBINO» er ganske sikre valg, da de mest sannsynlig slår sine motstandere i semifinalen.

Allrounder: Mye å velge i - kan overraske

Haakon «Radifaction» Tholo har vunnet Telialigaen (daværende Telenorligaen) to ganger.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

I denne rollen skal det velges to spillere og her baseres det kun på individuelle prestasjoner. De to første vi finner er to spillere som har spilt hele sesongen, Haakon «Radifaction» Tholo (11,2) og Kristian «akEz» Kornbakk (9,2) med henholdsvis 109 og 74 poeng. «Radifaction» har et skyhøyt toppnivå og er dyrest av alle, mens «akEz» var på et enormt toppnivå da Demise sikret tittelen våren 2018.

Årets røverkjøp Pål «Polly» Kammen (8,6) hadde en skuffende sesong poengmessig med 60 poeng totalt. En som har gått litt under radaren er danske Jesper «TENZKI» Plougmann Mikalski (9,9) som leverer jevnest blant Nordavind-gutta. Han plukket 65 poeng gjennom sesongen. Du vil med en konstellasjon av «Marcelious», «cromen», «aNdz» og «TENZKI» akkurat ha råd til «Radifaction». Slik har undertegnede satt opp laget for

Dersom du vil bryte opp Apeks-Nordavind-linken kan de øvrige spillerne i Stabæk Momentum og Riddle være aktuelle. Særlig har Jesper «Jimbo» Kamsrud (9,6) og Christoffer «hEllberg» Andresen (9,0) potensiale til å levere gode tall og gi deg forsprang på de øvrige før finalen.

– Her har man mange gode alternativer som man kan velge mellom. «hEllberg» er et godt alternativ om man tror Riddle kan overraske Apeks. «Jimbo» er en interessant spiller som kan bli spennende i kommende Telialigaen-sesonger, men igjen tror jeg mange kommer til å velge spillere fra de to favorittlagene. Personlig går jeg for «TENZKI» og «akEz». «TENZKI» har sett sterk ut i de internasjonale kampene til Nordavind og alle som så sluttspillet for ett år siden vet hva «akEz» kan gjøre når det gjelder som mest, avslutter Karlsen.

Våre lag (i skrivende stund):
«Landor»: «Marcelious» - «cromen» - «aNdz» - «akEz» - «TENZKI»
Kristian: «Marcelious» - «cromen» - «aNdz» - «Radifaction» - «TENZKI»

Siste fra forsiden