Jobber Divinity-utvikleren med Baldur's Gate III?

Det kan faktisk se slik ut.

Rollespillelskere har drømt om et nytt Baldur’s Gate-spill siden BioWare lanserte Baldur’s Gate II i år 2000, og et tredje spill i serien har også vært på vei flere ganger (blant annet før den opprinnelige Baldur’s Gate-utgiveren Interplay gikk konkurs).

Nå kan det se ut som drømmen går i oppfyllelse, via et ganske overraskende studio. Belgiske Larian, som hovedsakelig er kjent for Divinity-spillene, ser nemlig ut til å være i ferd med å annonsere Baldur’s Gate III.

Video med Baldur’s Gate-referanser

Går du inn på nettstedet deres nå, vil du få en video som viser en stilisert versjon av romertallet III. Det mest naturlige er å tro at dette betyr de har tenkt å annonsere Divinity: Original Sin III snart, men Twitter-brukeren kunken har kikket på kildekoden til videoen, og funnet noen interessante greier.

Videoens kildekode refererer blant annet flere steder til en bildefil som heter «BaldursGate_logo_III_retouched.png», og vi finner også følgende tekst i filen:

©2019 Wizards of the Coast. All rights reserved. Baldur’s Gate, Dungeons & Dragons, and their respective logos are registered trademarks of Wizards of the Coast LLC. ©2019 Larian Studios. All rights reserved. Larian Studios is a registered trademark of Arrakis nv, affiliate of Larian Studios Games ltd.»

Dette har jeg kunnet bekrefte – teksten over har jeg selv kopiert ut fra videofilen. Like under den teksten refereres det til et bildelag som heter «gather your party» – nok en kjent Baldur’s Gate-referanse.

Nyheten har også fått en slags bekreftelse, om ikke fra offisielt Larian-hold: I fjor sa sjefen for rollespillutvikleren inXile, Brian Fargo, at han visste at Baldur's Gate III var under utvikling, og at han visste hvem som lagde det. Nå har han reagert på Kotakus nyhetssak om dette på følgende måte: «And here it comes….».

Artig nok dukket det opp et rykte om at Larian jobbet med Baldur’s Gate allerede i fjor, men dette ble visstnok raskt skutt ned.

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på det norske nettstedet Spillhistorie.no. Der kan du lese om både nye og gamle spill. Her er et knippe saker vi har skrevet:

Siste fra forsiden