Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3 kommer tidligere enn forventet

Spillet kommer nesten en måned tidligere enn varslet.

Baldur’s Gate 3.
Larian Studios

For en bransje som er preget av utsettelser, utsettelser og flere utsettelser, er det sjelden at vi får nyheter om det motsatte. Spesielt når datoen allerede var så nær. Men det er tilfellet for Baldur’s Gate 3.

Spillet har vært ute i «early access» på PC i snart tre år, men den fullverdige utgivelsen var planlagt til 31. august i år.

Det har nå blitt fremskyndet med nesten en full måned, og PC-spillere vil få full tilgang til hele spillet fra 3. august.

PlayStation 5-utgaven blir dessverre utsatt, men til 6. september. Den ekstra tiden skal brukes på å fikse et siste problem med grafikken, og sørge for at spillet kan kjøre pålitelig i 60 bilder i sekundet.

LES OGSÅ: Xbox-versjonen av Baldur's Gate 3 holdes igjen av teknisk trøbbel »

Det betyr også at spillet slippes akkurat når nedtellings-eventet Blood in Baldur’s Gate blir ferdig.

Larian Studios

For å gjøre det litt ekstra komplisert, vil dette bare delvis påvirke de som har bestilt den fysiske samler-utgaven av Baldur’s Gate 3. Disse skal fremdeles leveres tidligst den 31. august, men spillerne vil få tilsendt en kode for digitalutgaven til sin plattform, slik at de kan benytte seg av 72 timer med tilgang før slippet 3. august. Fremdriften her overføres når fullversjonen spillet slippes.

Det samme gjelder de som har kjøpt «Digital Deluxe»-versjonen av spillet (minus den fysiske forsendelsen) – og alle som har kjøpt (eller kjøper) «early access»-versjonen får denne oppgradert til Digital Deluxe-versjonen samme dag.

Vi får trolig mer detaljer på Larians årlige utviklerpresentasjon Panel From Hell: Release Showcase, den 7. juli.

Siste fra forsiden