John Romero lager Gauntlet-spill

Midway har nå kunngjort at den klassiske Gauntlet-serien får et nytt tilskudd; Gauntlet: Seven Sorrows, som blir designet av John Romero og Josh Sawyer.

Med Gauntlet: Seven Sorrows håper Midway å kunne gjenoppvekke Gauntlet-serien, som var en slager i spillehallene og på hjemmemaskiner på åtti- og nittitallet. Dette er ikke første gangen de prøver seg med en moderne versjon av Gauntlet, men det ser ut som Seven Sorrows kan bli et mer interessant spill enn det forrige forsøket deres.

Gauntlet: Seven Sorrows utvikles i Midway sitt San Diego-baserte studio, og hoveddesignerne er ingen ringere enn John Romero (grunnleggeren av Ion Storm og kjent for sitt arbeid hos id Software) og Josh Sawyer (mest kjent som designeren av Icewind Dale fra Black Isle). Spillet skal komme til PS2, PC og Xbox, og lanseringen er satt til vinteren.

Seven Sorrows blander heftig action med brukervennlige rollespillelementer, og skal tilby spilleren et dypt og innbydende gameplay. Spillet får et nytt kampsystem som på den ene siden skal være lettere å plukke opp og spille, og på den andre siden skal tilby mer dybde for avanserte spillere. I tillegg loves mulighet for kooperativt spill og støtte for opp til fire spillere på nettet.

Historien i Gauntlet: Seven Sorrows følger fire udødelige helter som for århundrer siden reiste ut for å drepe den mektigste keiseren i deres tidsalder. Dette klarte de imidlertid ikke, og som straff ble tre av dem korsfestet på et stort tre på bunnen av verden. Nå har de på mystisk vis blitt satt fri, og forbereder seg på å gjøre ferdig det de startet på.

Når de omsider kommer frem til keiseren blir de møtt av en overraskelse. Den tidligere så grufulle tyrannen har blitt gal av sorg og anger over de tingene han har gjort, og det som plager han mest er drapet på elskerinnen hans, Cusirimai. Nå er han forberedt på å gjøre alt for å endre historiens gang og få henne tilbake, koste hva det koste vil.

Dessverre kan det vise seg å koste veldig mye, for om de sinnssyke planene hans settes ut i live vil de resultere i verdens undergang. Derfor må de tre heltene legge ut på en farefult ferd for å komme ham i forkjøpet og redde Cusirimai fra dødens kalde grep. Kun da vil keiseren og verden få ro igjen.

Siste fra forsiden