Sniktitt

Journey to the Center of the Earth

Vi har tatt en titt på det kommende eventyrspillet Journey to the Center of the Earth, fra det franske selskapet Frogwares. Det er et klassisk pek-og-klikk-spill som foregår i en nyere versjon av den underjordiske verden Jules Verne skapte i sin bok "En reise til jordens indre".

Side 1
Side 2
Side 3

Det er vanskelig å unngå å legge merke til alle menneskene som sier de skulle ønske det ble laget flere eventyrspill. Både på vårt og andres forum, i nyhetsgrupper og på nettet generelt kommer det hele tiden kommentarer som tyder på at folk mener det blir laget alt for få eventyrspill for tiden. Videre viser alle disse "hva er ditt favorittspill"-trådene på forumet at svært mange har et klassisk eventyrspill som sitt favorittspill. Slik har det vært i lange tider, men på tross av dette har det ikke sett ut til at de store spillselskapene har brydd seg noe særlig med denne sjangeren.

Bedre tider i vente
Nå ser det imidlertid ut til å være forandringer på gang. I halvåret som var så vi spill som Broken Sword: The Sleeping Dragon, Uru, Runaway og In Memoriam, og fremtiden ser enda lysere ut. LucasArts jobber med Sam & Max 2, Sierra utgir et nytt Larry-spill, og det er til og med snakk om et nytt spill i Tex Murphy-serien. I tillegg jobber Microids med Syberia 2, og Funcom med en etterfølger til The Longest Journey. Dessuten vet vi at Jane Jensen (designeren bak Gabriel Knight-serien) jobber med et nytt prosjekt for The Adventure Company.

Det er faktisk lenge siden det har vært så mye liv innenfor eventyrspillsjangeren, som av mange har blitt proklamert som død. I tillegg til alle disse store prosjektene er det også myriader av mindre utgivelser på gang, og en av disse er Journey to the Center of the Earth, fra franske Frogwares. Dette spillet er et pek-og-klikk-spill i klassisk stil, som Syberia, The Longest Journey, Broken Sword 2 og Monkey Island 3.

Inspirert av Jules Verne
Journey to the Center of the Earth bygger på den fantastiske Jules Verne-romanen "En reise til jordens indre". I stedet for å lage en spillbar gjengivelse av historien fra boken har utviklerne valgt å spinne videre Jules Verne sin berømte historie. Året er 2005, og Professor Hardwigg sin ekspedisjon til jordens indre er for lengst gått i glemmeboken. Faktisk tror folk flest at det hele bare var oppspinn og fantasi. En gigantisk underjordisk verden med lys, vegetasjon og forhistoriske monstre? Sikkert.

Den unge journalisten Ariane reiser til Island for å dekke en geologisk begivenhet for et vitenskapelig magasin. Der blir hun strandet i ødemarken, ved foten av en vulkan. Akkurat når situasjonen ikke ser ut til å kunne bli stort verre blir hun overrasket av et kraftig jordskjelv, og bakken åpner seg under føttene hennes. Hundrevis av meter lenger nede våkner hun opp på ei underjordisk strand. Hun har naturligvis havnet i den fantasifulle verden Jules Verne skapte for over 100 år siden, en verden som evolusjonen har glemt og hvor dinosaurer og mennesker lever side om side, omgitt av enorme kjempesopper og vegetasjon helt ulik den vi finner på overflaten.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden