PlayStation 2 er ti år

Jubileum i dag

4. mars 2000 debuterte PlayStation 2 på det japanske markedet.

Det er nå 10 år siden Sony lanserte sin PlayStation 2 i Japan. I løpet av disse årene har konsollen rukket å bli tidenes mestselgende, og Sony har solgt over 140 millioner maskiner så langt.

Gratulerer med dagen!

Dette tallet kommer utvilsomt til å bli høyere etter hvert, for i motsetning til Xbox, GameCube og DreamCast selger maskinen fortsatt godt på verdensbasis, og det kommer fremdeles ut spennende spill til den.

Det enorme spillbiblioteket for maskinen inneholder haugevis av klassikere som er eller har vært PS2-eksklusive. Spill som GTA 3, Metal Gear Solid 2, Ico, God of War, Shadow of the Colossus og Gran Turismo 3 er noen av suksesshistoriene fra konsollens storhetstid.

Da PlayStation 2 først ble lansert var det sammen med titler som Ridge Racer 5 og Street Fighter EX3. Men selv om det opprinnelige utvalget var litt slunkent var det rikelig med underholdning tilgjengelig for systemet. Man kunne nemlig fortsatt spille gamle PSX-spill på maskinen.

Vi europeere måtte vente til 24. november samme år før vi fikk mulighet til å kjøpe maskinen, men det er ingenting mot stakkarne i Brasil. Der ble nemlig PlayStation 2 offisielt lansert 18. november i fjor.

Siste fra forsiden