Sluttspillet i Telenorligaen - Rocket League

Kampen om førsteplassen i Rocket League er jevnere enn noen gang

Til helgen skal Norges beste lag kjempe om Telenorliga-trofeet.

Eivind von Døhlen/Gamer.no

Over fire uker har gått siden serieavslutningen for Telenorligaen i Rocket League, og endelig er det klart for sluttspill. Som i høst samles ligaens fire beste lag for å kåre en mester, og vi får gjensyn med hele tre av klubbene som kjempet om tittelen på Spillexpo i november.

LES OGSÅ: Dette er vårens beste Rcket League-spillere i Telenorligaen »

Lørdag klokken 10:00 møtes Team Bjønnsk og The Razzle Dazzlers i sluttspillets første semifinale. Deretter skal Bamble DreamTeam i ilden mot regjerende Telenorliga-mester Nordavind klokken 11:30, før vinnerne møtes til finale klokken 17:00.

Det hele finner sted i Maihaugsalen i Lillehammer, men dersom du ikke tar turen kan du likevel følge turneringen direkte på Nettavisen. Nettstedet viser samtlige kamper fra Telenorliga-sluttspillet, med både Rocket League, Counter-Strike: Global Offensive og League of Legends.

Kampene ser du direkte på Nettavisen sine sider på lørdag »

Vi har tatt en prat med spillere fra hvert av Rocket League-lagene, for å høre deres tanker før det braker løs. I tillegg har vi bedt kommentator Anders «Exuses» Skjulestad om å dele sine forventninger til sluttspillet.

– Kan fort bli vanskelig for oss

DISSE SPILLER FOR TEAM BJØNNSK

Vis mer

Martin «Sniper» Wiulsrød
Casper «Al Dente» Vissing
Håkon «Didris» Paulsrud

Etter en sur andreplass på Spillexpo i høst er Team Bjønnsk tilbake for å ta revansje. Laget ser riktignok ganske annerledes ut enn i fjor, og kun kaptein Martin «Sniper» Wiulsrød er igjen fra troppen som tapte for Nordavind.

«Sniper» er den eneste som er igjen fra laget som endte på andreplass i høst.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Etter tapet av «Reganam» tidlig i sesongen fikk «Sniper» og Casper «Al Dente» Vissing selskap av «Sacred» i en periode, før de til slutt landet på Telenorliga-debutant Håkon «Didris» Paulsrud som fast tredjemann. Sammen gikk gutta ubeseiret gjennom seriespillet, og Team Bjønnsk kan med rette gå inn mot helgen med høy selvtillit.

Kapteinen lar seg imidlertid ikke rive med, og på spørsmål fra Gamer.no er «Sniper» ganske nøktern i sine forventninger:

– Jeg forventer at vi spiller på samme nivå som vi har gjort tidligere i sesongen, men at resultatene blir de samme forventer jeg ikke. Hvis de andre lagene legger ned mye trening tror jeg fort at kampene blir vanskelige for oss.

«Exuses» tror:

Les også
Anmeldelse: Rocket League

– Team Bjønnsk vant den første Rocket League-sesongen og deres svakeste plassering i Telenorligaen er en andreplass. «Sniper» er nå den eneste som er igjen, men det er ikke uten grunn at laget har gått ubeseiret gjennom sesongen og at de i tillegg påførte Nordavind sitt første tap på halvannen sesong. Jeg tipper Team Bjønnsk tar førsteplassen, men det blir ikke uten kamp og de er nødt til å spille på sitt beste.

– Vi er fornøyde med topp fire

DISSE SPILLER FOR THE RAZZLE DAZZLERS

Vis mer

Henrik «Versace» Hansen
Aleksander «Phocaz» Jensen
Mads «Maadzz» Gjelsten

Som den eneste nykommeren i sluttspillet, og med en knalltøff semifinale foran seg, er det kanskje ikke mange som forventer stort av The Razzle Dazzlers. Laget imponerte imidlertid ofte når det gjaldt denne sesongen, og Henrik «Versace» Hansen og kompani er vant med å overraske.

Razzle-kaptein Henrik «Versace» Hansen spiller i sin første semifinale i Telenorligaen.
Privat

Razzle Dazzlers vant seks av ni oppgjør i seriespillet, og en knusende seier over Tøvpatruljen i runde to skulle vise seg å bli nøkkelen til lagets avansement. De tre tapene kom riktignok mot hvert av de andre lagene i sluttspillet, og «Versace» er realistisk i sine forventninger:

– Vi er fornøyde med topp fire, og alt som skjer i sluttspillet ser vi på som en bonus. Vi forventer ikke å slå det vi mener er Telenorligaens desidert beste lag, men vi vet at hvis vi spiller vårt beste så er det mulig, sa Razzle Dazzlers-kapteinen.

Det er verdt å nevne at det kun ble en knepen 4-2 seier til Team Bjønnsk sist lagene møttes. Den gang hadde Razzle Dazzlers også nettopp hentet inn Mads «Maadzz» Gjelsten, og «Versace» mener laget har utviklet et mye bedre samspill siden den gang.

«Exuses» tror:

– The Razzle Dazzlers har hatt en fantastisk sesong, som begynte med 6-0 seier over Tøvpatruljen. Det sørget for at de kom seg til sluttspillet, men så tapte gutta mot de andre finalelagene. Det blir nok en kjedelig 3./4. plass for Razzle.

Forventer seier i semifinalen

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Øystein «etreX» Antonsen Larsen
Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien

Våren 2018 ble en merkelig sesong for Nordavind. Den regjerende mesteren gikk på en aldri så liten smell med skuffende prestasjoner i Gfinity Elite Series, og et noe uventet tap mot Team Bjønnsk sendte dem ned på andreplass i Telenorligaen.

Nordavind har ikke vært like sterke denne sesongen.
Joe Brady/Gfinity

Uten den samme dominansen laget viste i høst kan ikke Nordavind være like trygge på å stille som favoritter denne gang. Øystein «etreX» Antonsen Larsen mener imidlertid at ting har sett mye bedre ut i det siste, og han forventer å vinne lørdagens semifinale mot Bamble DreamTeam:

– Jeg tror Bamble ligger rundt samme nivå som da vi møtte dem tidligere i år. De var ganske gode, og det er de nok fremdeles. Vi bør likevel vinne greit, sier en selvsikker «etreX».

Skulle Nordavind ta seg til finale blir det trolig i møte med Team Bjønnsk – et oppgjør «etreX» ikke er like sikker på. Selv om ligalederen er kjent for ikke å vektlegge trening påpeker Nordavind-kapteinen at hver av spillerne individuelt sett er veldig gode, noe som naturlig nok byr på en utfordring.

«Exuses» tror:

– Nordavind er regjerende mestre for en grunn, og de er utrolig gode når de har kniven på strupen. Det så vi i seriekampen mot Bamble DreamTeam, der Bamble kunne lede med tre mål før Nordavind plutselig våknet og slo tilbake. Jeg tipper de vinner sin semifinale, og ender på 2. plass.

Vanskelig oppgave for Bamble DreamTeam

DISSE SPILLER FOR BAMBLE DREAMTEAM

Vis mer

Jonas «Lemon» Roald
Simen «miize» Antonsen
Marius «Kileak» Johansen

«Lemon» (i midten) håper nok på et bedre resultat enn da han møtte Nordavind til semifinale i fjor høst.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Bamle DreamTeam fikk en tøff start på sesongen, og måtte kjempe med nebb og klør for å sikre avansement. Signeringen av tidligere Telenorliga-mester Marius «Kileak» Johansen midtveis i sesongen skulle vise seg å bli svært viktig for laget, som med fire seire på sine fem siste kamper knep den fjerde sluttspillbilletten.

Semifinalen mot Nordavind byr på en vanskelig oppgave, og selv med en overhalt spillerstall er sjansene store for at resultatet blir det samme som da lagene møttes i sluttspillet i fjor høst. Bamble må tåle å stille som underdog, men «Kileak» er klar på hva som må til for å gå videre til finalen:

– For at vi skal klare å slå Nordavind må vi være litt mer solide i forsvar enn det vi var sist gang. Det blir en vanskelig kamp uansett, men om vi klarer det så tror jeg vi kan stikke av med seieren, forteller Bamble-spilleren til Gamer.no.

Uansett resultat virker ikke «Kileak» altfor stressa foran helgen. Som flere av de Gamer.no har snakket med håper han på en morsom helg i Lillehammer, med mange gode kamper og møter med de andre Telenorliga-spillerne.

«Exuses» tror:

– Bamble DreamTeam rotet litt i starten av sesongen, og spilte uavgjort mot lag de egentlig burde ha slått. Så fikk de med «Kileak», som skapte bedre stabilitet i laget. Bamble spiller utrolig hurtig, så dersom de treffer med ballberøringene så har de alltids en mulighet til å vinne sin semifinale. Nordavind er nok likevel litt for rutinerte.

Siste fra forsiden