Counter-Strike: Global Offensive

Kampfiksingskandale ryster hele Counter-Strike-miljøet

Valve bannlyser alle de skyldige fra toppturneringer.

Det gamle iBUYPOWER-laget.
ESL, Kelly Kline

Den siste måneden har det gått sterke rykter om at kampfiksing under høstens CEVO-liga har funnet sted. Det var e-sportsjournalisten Richard Lewis som publiserte en artikkel om kampfiksingen tidlig i januar, som inneholdt en god del bilder, sitater og bevis fra noen av de involverte i saken. Video av kampen kan du se nederst i artikkelen.

Kampen det var snakk om, er en ligakamp mellom laget iBUYPOWER og NetCodeGuides spilt i august, der iBUYPOWER naturligvis var store favoritter til å vinne kampen. Oddsen på CSGOLounge, en stor nettside der du kan vedde med spillets digitale nøkler, kasser og våpen, var 90 prosent i favør iBUYPOWER.

Utestengt fra alle fremtidige Valve-turneringer

Disse er utestengt

Vis mer

Fra iBUYPOWER
Joshua «Steel» Nissan
Keven «AZK» Lariviere
Braxton «swag» Pierce
Sam «DaZeD» Marine

Fra NetCodeGuides
Casey Foster - NetCodeGuides-eier
Derek «dboorn» Boorn

Andre
Duc «cud» Pham - Gambler

Spillerne og personene som er utestengt sendte sine verdifulle våpen til Derek «dboorn» Boorn, som videre sendte disse Duc «cud» Pham. Cud spilte med alle disse, vel vitende om resultatet, og vant naturlig nok store premier som følge av oddsen. Den store premiepotten som følge av veddingen, ble så sendt tilbake til alle som hadde vært med på det.

Valve startet tidlig i januar en stor etterforskning av denne saken, og kom frem til konklusjonen sent mandag kveld. Alle involverte i skandalen, er utestengt fra alle turneringer i regi av Valve, i tillegg til ESEA, CEVO, ESL og FACEIT. Dette betyr at de ikke har lov til å delta på noen som helst måte i disse turneringene.

For øvrig er ikke Tyler «Skadoodle» Latham fra samme lag utestengt, noe som tyder på at han ikke er visste om kampfiksingen.

Integritet og Fair Play

I sin egen blogg skriver Valve litt om situasjonen.

– I 2014 var vi vitne til en eksplosiv vekst for Counter-Strike: GO som e-sport, og 2015 har allerede startet sterkt. Men jo mer Counter-Strike: GO vokser, så er det viktig å se på den betydelige innvirkningen en individuell profesjonell spiller har på stabiliteten i idretten sin. De spiller foran millioner av fans, og er derfor ambassadører for spillet sitt. Styrken til profesjonell Counter-Strike kommer derfor fra integriteten til sine spillere og lag.

Richard Lewis har vært under hard storm siden artikkelen ble publisert, og har blitt anklaget for å lage en artikkel basert på dårlige bevis for å skape oppmerksomhet rundt seg selv. På nettsamfunnet reddit har Lewis fått hyllest i en egen tråd.

– Skal legge meg nå etter en lang dag. Ville bare si takk for denne tråden og de hundrevis av meldinger og tweets jeg har fått. Betyr virkelig mye, spesielt etter all den hetsen som fulgte med rapportering om dette. Vi er alle litt klokere og bedre i dag takket være Valve.

Under Dreamhack i fjor var det også en skandale i Counter-Strike-miljøet.
Dette Counter-Strike-trikset skapte oppstyr på Dreamhack »

Den aktuelle kampen.
Les også
Lions tapte skjebnekampen og rykker ned fra 1. divisjon

Siste fra forsiden