Counter-Strike: GO / Telenorligaen

Kan de friske tilskuddene i GamersLeague sørge for seier mot storlaget Lions?

Svaret får vi i det norske Telenorliga-oppgjøret på lørdag.

Lions/GamersLeague/Valge/Gamer.no

Runde fem i Telenorligaen starter denne helgen, og første TV-sendte Counter-Strike-oppgjør er mellom storklubben Oslo Lions og GamersLeague lørdag 2. april klokken 20:00.

Lions har så langt i sesongen prestert godt med kun ett tap mot BX3. GamersLeague på sin side har hatt en tøffere start, og står kun med seier mot aNimus og uavgjort mot Panters. Lions ligger på delt andreplass med Tien Len og Panters, mens GamersLeague er lengre nede på delt sjetteplass med Celestial Gaming.

Under Copenhagen Games i Danmark oppstod det utfordringer for GamersLeague etter at Simon «Simma» Øvrevik og kollega Andreas «b4t» Bergevik bestemte seg for å dra hjem etter en mislykket kvalifisering. De er nå erstattet med Lars Engen «K0na» Skadal og Erik «Simsy» Gravrok før helgens norske serierunde.

Se oppdaterte tabeller, kampoversikt og statistikk fra Counter-Strike-delen av Telenorligaen »

– Vi føler oss godt nok forberedt til kampen, tross nylige endringer

Martin «Barney» Bøhn (nummer to fra venstre) er lagleder hos GamersLeague.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Lagleder i GamersLeague, Martin «Barney» Bøhn, er også et ferskt tilskudd i klubben sammen med Skadal og Gravrok. Bøhn mistet plassen sin hos Expert Gaming kun dager etter The Convention. Den nye kapteinen mener det nye laget er klare for kamp mot Lions på lørdag.

– Jeg mener vi er godt forberedt til kampen, selv om vi kun har fått to dager med effektiv trening, forteller Bøhn til Gamer.no.

Laget tok en sterk andreplass under The Convention tidligere i år, og røk ut i sluttspillet for kvalifiseringen til hovedturneringen på Copenhagen Games.

– Tror du laget har forbedret seg etter deltakelse på en rekke arrangement de siste månedene?

COUNTER-STRIKE-LAGET TIL GAMERSLEAGUE BESTÅR NÅ AV:

Vis mer

Kristian «Riksen» Henriksen
Paul «Vyp» Jensen
Martin «Barney» Evensen Bøhn
Lars Engen «K0na» Skadal
Erik «Simsy» Gravrok

COUNTER-STRIKE-LAGET TIL OSLO LIONS BESTÅR NÅ AV:

Eirik «spity» Hauger
Mikael «ultra» Andersen
Joakim «stb» Sjøthun
Mikal «enix» Aakvik Øiestad
Stig «StiG» Holmen (reserve)

– Det er klart vi har forbedret oss individuelt. Med tanke på offline-arrangement har vi i alle fall bedret oss, men jeg tror at å spille i ett lag over tid utvikler alle på en positiv måte, uansett om det er offline- eller online-arrangement, forteller Bøhn.

I de siste rundene vil klubben møte tøff motstand i Tien Len og Demise. Så langt i ligaen har Tien Len overrasket mange med gode resultat, og Demise anses som et av Norges beste lag, tross noen uheldige resultater så langt i sesongen.

– For å ha en reell sjanse for å nå sluttspillet i Telenorligaen er vi avhengig av en seier her. Det er viktig for oss som lag å få vår første seier sammen, det kan gi god flyt videre i sesongen.

Les også
– Jeg er glad på «mikki» og «Grusarn» sine vegne

Bøhn mener Mikael «Ultra» Andersen er en av få «callere» i Norge som virkelig dedikerer seg til det, og håper ikke Andersen leser taktikkene GamersLeague har lagt til kampen, for da blir det en tøff kamp.

– Resultatet blir 16-5 og 16-4 i vårt favør, avslutter Bøhn med et glimt i øyet.

– Forberedelsene kunne ha vært bedre opp mot denne kampen

Mikael «Ultra» Andersen i Oslo Lions forteller at de ikke har hatt optimale forberedelser opp mot den norske serierunden.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Lagleder i Oslo Lions, Mikael «Ultra» Andersen forteller til Gamer.no at Stig «StiG» Holmen har bestemt seg for å trappe ned som aktiv spiller. Dette kombinert med påskeferie har resultert i en pause fra treningen for laget. Klubben er for øyeblikket på utkikk etter en erstatter for Holmen, som fortsatt skal ha en rolle som trener og reservespiller for klubben.

– Forberedelsene kunne ha vært bedre opp mot denne kampen, forteller Andersen, men bekrefter at Holmen skal spille lørdagens kamp.

Laget har selvsagt fått med seg de store endringene hos GamersLeague.

– Med disse spillerbyttene som har skjedd hos GamersLeague så ser laget øyeblikkelig noen hakk sterkere ut på individuelt nivå, så noen lett kamp blir det ikke. De stiller kanskje ikke like taktisk innkjørt som de selv håper på.

Etter spørsmål om det er noen enkeltspillere fra GamersLeague de bør passe seg for, forteller Andersen at de ikke frykter noen, men Kristian «Riksen» Henriksen er et spennende talent.

Selv om de fleste topplagene i Norge hadde tatt turen til Danmark for å delta på Copenhagen Games var Oslo Lions for sene med å melde seg på, så turneringen var full.

– Hva blir resultatet i helgens kamp?

– Vi sikter på en 2-0 seier, avslutter Andersen.

Oppgjøret mellom Oslo Lions og GamersLeague starter lørdag 2. april klokken 20:00 og kan følges direkte på GamerTV.

Siste fra forsiden