Kan du overleve dødens øy?

Dead Island er et annerledes zombiespill.

Zombiespillet Dead Island, fra Call of Juarez-utvikler Techland, ble kunngjort allerede i 2007, men i de siste årene har det vært stille rundt spillet. Nå er det imidlertid klart at det skal gis ut av Deep Silver senere i år, og i den forbindelse har IGN fått en titt på spillet.

Dead Island foregår, som navnet indikerer, på ei øy. Denne befinner seg et eller annet sted i tropene, og var et ferieparadis frem til zombieapokalypsen fant sted.

Nå må du forsøke å overleve (og siden rømme) ved hjelp av det du kan finne rundt om på øya. Men husk at etter som spillet ikke foregår i USA, finner du ikke skytevåpen rundt hvert hjørne. I stedet må du regne med mye nærkamp med kniver og slagvåpen.

Klarer ikke laste video

Spillet beskrives som et førstepersons actionrollespill, og starter ved å la deg velge mellom en gjeng overlevende turister (inkludert en rapper ved navn Sam B, ifølge IGN). Etter hvert som du spiller vil du få erfaringspoeng, som du kan investere i nye og bedre egenskaper til turisten din.

Om zombieslakten føles ensom på egenhånd, kan du få med deg en venn eller tre, og disse skal kunne sømløst hoppe inn og ut av spillet ditt.

Da Dead Island først ble kunngjort skrøt Techland av at det skulle tilby svært åpne miljøer, og la deg reise fritt rundt i de åpne omgivelsene. Hvorvidt dette fortsatt er tilfelle vet vi ikke.

Vi skal forøvrig se på dette spillet på årets Game Developers Conference, som går av stabelen 28. februar.

Siste fra forsiden