Sluttspillet i Telenorligaen - Rocket League

Kan Nordavind ta sin tredje strake Telenorliga-triumf?

Norges beste Rocket League-lag er klare for sluttspill i helgen.

Privat, Eivind von Døhlen/Gamer.no

Ni runder med seriespill i Rocket League er over, og det er duket for nok et stjernespekket sluttspill i Telenorligaen.

Nordavind, The Razzle Dazzlers, Team Bjønnsk og Bamble DreamTeam skal kjempe om seieren, og dersom du har en følelse av deja vu kan vi berolige deg med at du ikke er i ferd med å bli gal. Dette er bare akkurat de samme lagene som var med i Rocket League-sluttspillet i vår.

Kampene ser du på VGTV lørdag og søndag »

Det hele braker løs lørdag 24. november, med semifinale mellom Nordavind og Bjønnsk klokken 14:30. Deretter er det rett ut i den andre semien, mellom Bamble og Razzle klokken 16:00. Finalen går av stabelen 14:30 på søndag 25. november. Samtlige oppgjør spilles i et best-av-syv-format.

DETTE ER TELENORLIGAEN

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League med 300 000 kroner i rene pengepremier høsten 2018.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de ti beste i landet. Etter ni serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Som i vår spilles sluttspillet foran publikum i Maihaugsalen i Lillehammer. De som holder seg hjemme kan alternativt følge kampene via VGTV. Her kan man også se kamper fra sluttspill i både Counter-Strike: GO og League of Legends.

Her finner du informasjon rundt sluttspillets program, billettsalg og reise »

I Rocket League konkurrerer lagene om det gjeve Telenorliga-trofeet, samt om en premiepott på 48 000 kroner. I forkant av helgen har vi tatt temperaturen på lagene, og hørt med spillerne om deres håp og forventninger.

LES OGSÅ: VG inngår nytt samarbeid med Telenorligaen

– Må rett og slett bare spille bedre

«Versace» er tilbake for The Razzle Dazzlers.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Razzle stiller til høstens sluttspill med klare ambisjoner om å revansjere vårens finaletap for Nordavind. Gutta endte på andreplass etter en knallsterk sesong, men tapte poeng mot to av lagene som slår følge til Lillehammer i helgen – Nordavind og Bamble.

Drømmen om å ta steget opp på toppen av Telenorliga-pallen har tilsynelatende fått en liten smell, ettersom «Sacred» har meldt avbud for sluttspillet. Inn stepper superinnbytter «Versace», og kaptein Aleksander «Phocas» Jensen tror laget stiller like sterkt.

– Vi har fortsatt et sterkt lag. Forventningene blir de samme og vi går for finale, forteller Jensen til Gamer.no.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

DISSE SPILLER FOR RAZZLE

Vis mer

Aleksander «Phocas» Jensen
Henrik «Versace» Hansen
Mads «Maadzz» Gjelsten

For å komme seg til finalen må trioen først gjennom Bamble, som har vist seg å bli en strevsom oppgave. Gjennom tre sesonger har Razzle enda tilgode å beseire Bamble, men «Phocas» tror ikke laget trenger noen magisk oppskrift for å klare bragden denne gangen.

– Vi må vel rett og slett bare spille bedre for å slå dem, mener Jensen.

LES OGSÅ: Slik tror vi Rocket League-sluttspillet ender

– Vi må fokusere på vårt spill

«Kileak» og Bamble DreamTeam er klare for nok et sluttspill.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Etter en turbulent åpning på sesongen fikk Bamble skuta på rett kjøl med solide resultater i mellomrundene. Tap for Bjønnsk i sesongavslutningen la riktignok en demper på feiringen av nok en sluttspillplass, og til slutt var det bare ett poeng som skilte Bamble fra den sure femteplassen.

Etter uavgjort mot Razzle tidligere i høst forventer kaptein Marius «Kileak» Johansen nok en knallhard duell på lørdag. I stedet for å tenke for mye på motstanderen mener «Kileak» riktignok at nøkkelen til seier blir å se innover.

DISSE SPILLER FOR BAMBLE

Vis mer

Marius «Kileak» Johansen
Kenneth «Seeks» Dujardin
Simen «Miize» Antonsen

– Vi må spille vårt spill. Det er ikke et dårlig lag vi møter, så det kan fort gå begge veier om vi lar dem spille som de vil, tenker Johansen.

Selv om han har historien på sin side, innrømmer Bamble-kapteinen at hans menn står overfor en vanskelig jobb i semifinalen. Det som kan tale til lagets fordel er at lagoppstillingen er den samme som har vært gjennom hele sesongen. Mens de tre andre lagene har gjort omrokkeringer holder Bamble-trioen sammen, men «Kileak» er ikke sikker på at byttet nødvendigvis vil svekke semifinalemotstanderen.

– Tror ikke det har noe å si egentlig. De spilte med «Versace» forrige sesong også og gjorde det bra. Vi må fokusere på vår jobb uansett hvem vi møter, konkluderer Johansen.

LES OGSÅ: Dette blir en Rocket League-sesong med høy spenning, nye lag og ferske fjes

– Gir oss motivasjon til å slå dem

Etter frafall hos Team Bjønnsk har «Didris» kommet tilbake til Telenorligaen.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Bjønnsk må regnes som høstens store overraskelse, etter at samtlige eksperter plasserte laget utenfor topp fem i Gamer.nos forhåndstitt på høstsesongen. Gutta som fikk låne 1. divisjonsplass fra tidligere Telenorliga-mester «Sniper» beviste at de ikke hadde kommet for å bli herset med, og knep en imponerende tredjeplass på tabellen.

På papiret får Bjønnsk den klart sterkeste semifinalemotstanderen, og Jørgen «Inferno» Klaastad vet godt at Nordavind er en hard nøtt å knekke. Tapet for den regjerende seriemesteren i oktober resulterte i mye lærdom, som «Inferno» håper å utnytte til det fulle på lørdag.

DISSE SPILLER FOR BJØNNSK

Vis mer

Jørgen «Inferno» Klaastad
Håkon «Hopmark97» Hopmark
Håkon «Didris» Paulsrud

– Det blir nok vanskelig å slå Nordavind, men om vi har bra kommunikasjon og spiller bra kan vi ha en sjanse. Målet er selvfølgelig å vinne, men om vi gjør vårt beste blir vi fornøyde, melder Klaastad.

Som om ikke semifinalen var utfordrende nok, stiller Bjønnsk uten sin kanskje beste spiller. Danske «Waffle» har ikke mulighet til å reise til Lillehammer, men laget har gravd opp en solid erstatter i «Didris», som herjet i Telenorligaen i vår. Den nye lagoppstillingen er i gang med forberedelser, og etter å ha blitt håndplukket som semifinalemotstander av Nordavind håper «Inferno» igjen å kunne overraske.

– Det var nok ikke helt uforventet at de valgte oss, men det gir oss mer motivasjon til å slå dem, avslutter Klaastad.

– Forventer seier, men alt kan skje

Nordavind jakter sitt tredje Telenorliga-trofé.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Nordavind jakter sin tredje strake Telenorliga-triumf, og kommer nok en gang til sluttspill med favorittstempel. Det rutinerte laget fosset gjennom konkurrentene i høst, og led kun poengtap i aller siste runde med uavgjort mot en antatt svakere Tøvpatruljen-tropp.

Mens det overraskende resultatet kom etter at Nordavind allerede var garantert førsteplassen på tabellen, er det verdt å nevne at laget spilte med «etreX» i stedet for «Al Dente». På grunn av andre forpliktelser er sistnevnte også utilgjengelig for lørdagens semifinale, og ankommer først Lillehammer for en eventuell finale på søndag.

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Jørgen «Jwols» Olsen
Tormod «Reganam» Lien
Øystein «etreX» Antonsen Larsen
Casper «Al Dente» Vissing (i finalen)

Igjen tar trener «etreX» på seg innbytterrollen, men stjernespiller Jørgen «Jwols» Olsen virker ikke videre bekymret for en reprise av kampen mot Tøvpatruljen.

– Vi forventer seier, men alt kan skje. Så vi vet at vi må spille bra for å kunne vinne igjen, melder en avslappet Olsen.

Angående valget av Bjønnsk til semien forteller «Jwols» rett ut at de to resterende sluttspillagene virker hakket mer solide. Likevel tar ikke Nordavind noen seier på forskudd, og gutta kommer til å legge inn noen ekstra treningsøkter denne uken for å stille godt forberedt.

Siste fra forsiden