Rocket League Championship Series

Kan norske «gReazy» forsvare tittelen som verdensmester i Rocket League?

En ny utgave av bilfotballspillets største turnering begynner i mars.

To måneder har gått siden Marius «gReazy» Ranheim og lagkameratene i Flipside Tactics hevet trofeet som verdensmestere i Rocket League. Etter en vanskelig start på verdens største Rocket League-turnering slo gutta storlaget Mockit Aces ikke bare én, men to ganger i en finale som trolig vil huskes i lang tid fremover.

Det var imidlertid den gang, og nå er det snart klart for et nytt verdensmesterskap. Nye utfordrere venter, og Flipsides kamp for å forsvare den gjeve tittelen kan begynne.

– Jeg tror nok vi er favoritter

Slik ser tredje sesong av RLCS ut.
Psyonix

Psyonix annonserte nylig at sesong tre av Rocket League Championship Series (RLCS) vil sparkes i gang i mars. Ifølge utvikleren blir denne turneringen større enn noen gang, og deltakere skal kjempe om en premiepott på to og en halv millioner kroner.

Flipside stiller med det samme laget som til RLCS 2 – med «gReazy», Mark «Markydooda» Exton og Francesco «Kuxir» Cinquemani – og må nok en gang tåle å ha et stort favorittstempel på seg:

– Jeg tror nok vi går inn i sesong tre som favoritter. Vi har ikke helt kommet i gang etter pausen enda, men vi skal nok komme oss opp til nivået vi var på i forrige sesong og forhåpentlig enda høyere, forteller nordmannen til Gamer.no.

Flipside Tactics (fra venstre): «Kuxir97», «gReazy» og «Markydooda».
Skjermbilde/RLCS

Flere av lagene som hevdet seg i RLCS 2 har gjennomgått store endringer siden sist, noe som introduserer et element av overraskelse i forkant av den kommende turneringen. Nå, som sist, regner «gReazy» imidlertid med at Northern Gaming – som endte på tredje plass – blir Flipsides tøffest konkurrent.

Åpent for alle

Som tidligere begynner sesongen med en åpen kvalifisering, hvor hvem som helst kan melde seg på. Frem til 22. februar kan håpefulle lag registrere seg på den offisielle RLCS-nettsiden, for å få sin sjanse til å utfordre verdenseliten.

Registrering er som vanlig åpent for lag fra Europa og Nord-Amerika, men denne gangen får også spillere fra Oseania være med på moroa.

Etter den innledende kvalifiseringsrunden begynner seriespillet i begynnelsen av april, mens den avgjørende LAN-turneringen avholdes en gang i juni. RLCS-finalene har tidligere vært spilt i Los Angeles og Amsterdam, men hvor turen går denne gangen er foreløpig ikke bekreftet.

Satser stort på Rocket League som e-sport

Les også
Anmeldelse: Rocket League
Psyonix vil satse mer på Rocket League som en e-sport.
Psyonix

Ved siden av kunngjøringen om RLCS 3 la Psyonix også frem planer for å utvide satsingen på Rocket league som en e-sport. I en melding på sine nettsider forklarer utvikleren at målet er å gi tilbake til en større del av spillerbasen, ikke bare til de største og beste spillerne.

I 2017 spytter Psyonix derfor over 20 millioner kroner inn i Rocket Leagues e-sportmiljø. En stor del av dette går med på å finansiere flere offisielle turneringer verden over, men utvikleren har også mange andre ideer for å bidra til bilfotballspillets vekst.

Les alt om det forrige RLCS-sluttspillet her »

Siste fra forsiden