Dinosaur Planet

Kansellert Nintendo 64-eventyr fra Rare har lekket

Dinosaur Planet ble droppet til fordel for Star Fox Adventures.

Forest of Illusion

Dinosaur Planet, et planlagt Nintendo 64-spill fra Rare, dukket plutselig opp i spillbar form i helgen – over 20 år etter at det ble kansellert til fordel for Star Fox Adventures.

Det er en gruppe spillfans som kaller seg Forest of Illusion som har greid å grave frem spillet. Via Twitter forteller gjengen at de kom over og kjøpte CD-en med Dinosaur Planet fra en privat samler i Sverige. Deretter lastet de like greit alt opp på nett.

Versjonen av spillet – som visstnok er fra 1. desember 2000 – kjører på emulator, men Forest of Illusion påpeker at det er noe rusk her og der. Videre forklares det at det må litt «hacking» til for å komme seg hele veien gjennom spillet.

Ble til Star Fox Adventures

Under utviklingen av Dinosaur Planet fant Nintendo og Shigeru Miyamoto ut at det ville passe bedre som et Star Fox-spill. Rare lot seg overtale, og i den lekkede versjonen av spillet har Fox McCloud tilsynelatende allerede fått plass som protagonist.

Prosjektet ble samtidig flyttet over til Nintendos neste konsoll – Gamecube. Resultatet ble til slutt actioneventyret Star Fox Adventures, som ble lansert i 2002.

LES OGSÅ: Den kansellerte GoldenEye-oppussingen har funnet veien ut på nett »

Siste fra forsiden