PUBG - IEM Oakland

Kaotisk etter at IEM plutselig innførte 18-årsgrense for å delta i PUBG-kvalifisering

– Uprofesjonelt håndtert, mener Kim «Slim» Nygård i Pittsburgh Knights.

Bluehole

Intel Extreme Masters har endret den nedre aldersgrensen for å delta i Playerunknown's Battlegrounds-turneringen på IEM Oakland fra 16 år til 18 år. Forklaringen er «anbefaling fra juridisk avdeling» hos ESL.

Endringen kommer kun tre dager før den åpne kvalifiseringen til millionturneringen starter, og dette har skapt kaotiske tilstander for lagene som hadde planlagt å delta med mindreårige.

– Våre muligheter ble jo så og si eliminert på grunn av dette alderskravet, forteller nordmannen Kim «Slim» Nygård i Pittsburgh Knights til Gamer.no.

Han er ikke imponert over kommunikasjonen fra arrangøren. I de overordnede reglene til IEM står det at deltakerne må være fylt 16 år, og frem til i går hadde det ikke blitt kommunisert noe annet om PUBG.

Kim «Slim» Nygård og Pittsburgh Knights måtte kaste seg rundt for å finne nye spillere til IEM Oakland-kvalifiseringen.
Privat

– Det har vært mange rykter om 16-årsgrense etter at kvalifiseringen først ble annonsert, men IEM har ikke selv bekreftet det før nå. Det er et kaos av lag som nå sliter med å finne en eller to nye spillere for å kunne delta på dette store arrangementet.

– Vi og andre lag som fikk dette som et problem synes IEM sin håndtering er svært uprofesjonell.

LES OGSÅ: Norges PUBG-suksess internasjonalt motiverer flere til å satse

Forskjellsbehandling

ESL bekrefter overfor Gamer.no at lag som allerede har fått en invitasjon kan bruke spillere som er under 18 år. Dette inkluderer 17-åringen «YaBoiDre» på Tempo Storm. De beklager samtidig at de har vært inkonsekvente mellom invitasjonene og kvalifiseringene.

– De burde holdt seg til 16 år som nedre grense, ettersom de har invitert ett-to lag med spillere som er under 18, mener Nygård.

Heldigvis for Pittsburgh Knights har de kastet seg rundt og funnet to erstattere for «Voxsic» og «Survivorskills». Inn kommer «adreN» fra Mythic og H1Z1-spilleren «cloakzy».

– Nå føler jeg at vi stiller sterkt igjen. Hadde vi ikke funnet disse ville vi hatt et stort problem under kvalifisering. Vi er svært heldige.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

Den offisielle aldersmerkingen for Counter-Strike: GO i Europa er 18 år, men det er 16-årsgrense for å delta på Counter-Strike-arrangementene til IEM og ESL. Playersunknown's Battlegrounds har ikke fått noen PEGI-merking enda.

– Hvorfor har ESL valgt 18-årsgrense for PUBG-spillere?

– Det er gjort etter anbefaling fra vår juridiske avdeling, svarer arrangøren oss i en e-post.

Nordmennene «simsy», «jeemzz» og «ultra» har signert langtidskontrakt:
– Går fra å kaste bort tiden på gutterommet, til å faktisk ha fått det til »

Siste fra forsiden