Telenorligaen høsten 2018 - Overwatch

Kaotisk første serierunde i Overwatch

Fem smått absurde situasjoner som har satt sitt preg på seriestarten.

Den nye sesongen av Telenorligaen er knapt en uke gammel, og allerede i forbindelse med første serierunde har det skjedd opptil flere oppsiktsvekkende ting. Her er en oppsummering av de til tider absurde hendelsene så langt denne Overwatch-sesongen.

1. Lag fra tredjedivisjon flyttet til første

Det viste seg å ikke bare være enkelt for arrangørene av Telenorligaen å få fylt opp den øverste divisjonen foran høstsesongen. Divisjonen skal bestå av ti lag, men på grunn av at flere av lagene som i utgangspunktet berget plassen i vår la opp eller valgte å ikke stille i høst, måtte arrangøren hente lag fra lavere divisjoner.

Dette er ikke unormalt, og har skjedd ved oppstart av nye sesonger tidligere. Det som gjør årets situasjon mer spesiell er at det ikke fantes nok lag i andredivisjon som kunne flyttes opp til å fylle førstedivisjon. Dermed måtte det et lag fra tredjedivisjon til for å fylle opp ligaens øverste divisjon. En lang rekke tilfeldigheter gjorde at valget falt på Hurtigruta:

Lagene som ble trukket fra førstedivisjon i vår skal rykke ned. Flere av toppdivisjonens andrelag spiller i andredivisjon, og kan ikke spille i samme divisjon som elitelagene sine. De fleste som rykket ned fra 2. divisjon valgte å ikke stille lag.

Dermed var Hurtigruta det høyeste rangerte laget som med mulighet for opprykk, og vennegjengen fra Bodø fikk en unik mulighet på Norges øverste nivå.

2. Alopex trakk seg timer før ligastart

Alopex' eneste poengfangst i vår var tre uavgjortkamper, hvorav kun to ble tellende fordi motstanderen i den tredje, Vicious and Delicious ble trukket i løpet av sesongen. Det holdt ikke til å berge plassen, og laget rykket ned.

Alopex trakk sin deltagelse bare timer før seriestart.
Håvard

På grunn av nevnte problem med å fylle øverstedivisjon, ble Alopex flyttet tilbake opp i førstedivisjon.

For å være spilleberettiget i Telenorligaen, må spillere være registrert på laget 24 timer før kamptidspunkt. Et døgn før kampstart hadde Alopex kun fem spillere registrert. De kunne valgt å gjennomføre kampen med én spiller mindre, men valgte i stedet å trekke seg fra hele sesongen. Heller ikke denne sesongen blir fullført med fulltallig tabell.

– Jeg tar for gitt at lag som melder seg på ønsker å stille. Jeg er skuffa over hvor useriøst dette er, sier liga- og turneringsansvarlig, Erling Rostvåg.

3. Spiller forlater lag midt i rundens hovedkamp

Etter mye om og men med lag og spillere, nådde vi imidlertid ligastart. Spillere og tilskuere gledet seg til å se to nye lag, som ikke var redde for å slenge litt med leppa til hverandre møttes i første hovedkamp: Valhalla - Washed Up.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Valhallas lagleder hevder laget hans kan hamle opp med det han på fleip kaller et avdanka lag, men de møter hard motstand helt fra start. Washed Up vinner de to første kartene komfortabelt, men Valhalla er ikke så langt unna som stillingen kanskje tilsier.

Etter andre kart, ble det en liten dopause for kommentatorparet og spillerne, og til tredje kart hadde Valhalla satt inn to innbyttere. Etter hvert ble det klart at en av Valhallas spillere hadde forlatt hele laget(!), angivelig fordi han synes det ble for mye press.

4. Pizzabud avbryter hovedkampen

Hovedkampen mellom Valhalla og Washed Up fortsatte etter pausen, og Washed Up tok det tredje kartet de trengte for å sikre seieren før siste kart, Nepal skulle spilles.

Det siste kartet vant Valhalla, men det mest absurde med dette kartet var da kampen måtte settes på pause, da en pizza Washed Up-spiller, Håvard «Illuminati» Lund, hadde bestilt ble levert på døren.

Valhalla vant til slutt kartet, men tapte kampen 1-3.

Se situasjonen under:

Watch Telenorligaen Høst 2018: Overwatch Runde 1: Valhalla Esports vs Washed Up from GamerNo on www.twitch.tv

5. Lag fra tredjedivisjon vinner i førstedivisjon

Dette er kanskje ikke det mest absurde som skjedde i helgen, men litt oppsiktsvekkende er det jo at et lag som egentlig skulle spille tredjedivisjon slår laget som klarte seg meget bra i andredivisjon.

Historien utspilte seg tilsvarende Valhalla - Washed Up, hvor Hurtigruta sikret seg seieren ved å vinne de tre første kartene, men mistet et kartpoeng til motstanderen på siste kart.

Hurtigruta er spådd til en sisteplass denne sesongen, men søndagens resultat viser at det kanskje bor litt mer i bodøværingene enn man først hadde trodd?

Watch Telenorligaen Overwatch. 1 div - Bingobanden vs Hurtigruta from OfficialTGO on www.twitch.tv

Siste fra forsiden