Mikke på norsk

Kav trøndersk. Neida.

Legenden Warren Spectors kommende Epic Mickey vil få norsk tale.

Det er et snedig lite konsept Warren Spector har snekret sammen med Epic Mickey, der spillet tar oss med på en tidvis svært dyster heisatur med den klassiske tegneseriemusa.

Skjermbilde fra spillet.

Nå er det klart at også de minste skal kunne få maksimalt utbytte av det kommende plattformspillet. Det vil nemlig komme med full tale på norsk, svensk og dansk. Dermed ser det ut til at hele familien kan ta del i en historie som går tilbake til Mikke Mus' røtter.

Noe som kanskje er en anelse mer kontroversielt er at primærutgaven av spillet her til lands vil komme med norsk som eneste språkvalg. Dermed må man kjøpe en alternativ engelsk versjon om man ønsker fremmedspråklig tekst eller tale. Denne kommer i salg i utvalgte butikker.

Er du spent på resultatet av dette, kan du se spillets offisielle norske trailer nederst på denne siden.

Epic Mickey er et Nintendo Wii-eksklusivt plattformspill utviklet av en av industriens mest legendariske spillprodusenter, Warren Spector. Veteranen har vært involvert i utviklingen av klassiske spill som System Shock, Thief: The Dark Project og Deus Ex, og dette er hans første spill på seks år.

I Spectors tolkning av Mikke Mus vil det som i hans andre spill være stort fokus på at spilleren kan foreta personlige valg, og man vil få se en mørkere og mer moralsk tvetydig side av den velkjente musa.

Epic Mickey er planlagt utgitt i november.

Under årets Gamescom fikk vi anledning til å ta en svært eksklusiv prat med spillstorhet og Epic Mickey-produsent Warren Spector. Den vil dere kunne lese her på Gamer.no om kort tid.

Klarer ikke laste video

Siste fra forsiden