Sniktitt

Kelly Slater's Pro Surfer

Samme dag som Gamer.no fikk se på Tony Hawk's Pro Skater 4 fikk vi også titte på en helt ny tittel fra Activision O2, nemlig Kelly Slater's Pro Surfer. Dette er første spill i noe som helt sikkert blir nok en actionsportserie fra Activision. Fra før av har vi fått skateboard, BMX og snowboard fra disse folka, og i tida som kommer får vi surfing og wakeboard.

Kelly Slater's Pro Surfer (KSPS) er altså et surfespill, dette er en relativt ny sjanger innenfor spillverdenen. Den eneste konkurrenten det har pr dags dato er TransWorld Surf på Xbox. KSPS kommer til alle de nye konsollene, og vi fikk kikke på PlayStation 2- og Xbox-versjonene. Demonstrasjonen vi fikk var av PS2-versjonen, og for å være helt ærlig hadde vi vondt for å se hvordan det spillet i det hele tatt komme nær av å kunne konkurrere med Transworld Surf. Grafikken var mildt sagt skuffende, bølgene var livløse og platte, det samme var surferne.

Heldigvis har O2 valgt å bruke det godt utprøvde kontroll-oppsettet som de har i sine andre actionsport-spill. Det ga det en god spillbarhet til tross for at det så svært så stakkarslig ut. Etter å ha prøvd spillet en stund på PS2 ba vi om å få prøve det på Xbox i stedet, for å se om vi fortsatt var like lite imponert da. Vi trengte ikke be flere ganger, for med ett var spillet oppe og gikk på Xbox. Nå fikk vi se hvordan spillet virkelig skulle se ut, vannet, surferen, omgivelsene, alt var kraftig oppgradert fra PS2-versjonen av spillet.

Spillet er i samme gate som de andre actionsport spillene fra Activision O2, med de samme måtene å komme videre i spillet på. Du begynner gjerne med å spille en karrieremodus. Her skal du klare oppdrag for på så måte åpne nye brett, nytt utstyr og hemmelige ting du kan ha nytte av. Dette er en velprøvd og godt kjent måte å spille på for alle som er vant med actionsport spill generelt. Oppdragene rangerer fra amatør til proff, og man trenger ikke nødvendigvis klare alle de vanskeligste oppdragene for å komme gjennom spillet. Akkurat som i det nye Tony Hawk-spillet har Activision valgt å la de spillerne som er ekstra interessert få litt ekstra å bryne seg på, mens de andre spillerne kan komme seg gjennom spillet uten å slite livet av seg.

Bølgene i spillet er tatt fra ekte strender, det er altså realistiske breaks du surfer på. Og for de av dere som er kjent med surfesporten vil dere kjenne igjen de fleste strendene som er i spillet. Du får surfe på spots som Maverick, Jaws, Antarktis og 12 andre steder, alle med særegne bølger. Til å surfe disse stedene har du et utvalg av 9 surfere å velge mellom, alle tatt fra virkeligheten, så klart med Kelly Slater som hovedperson. Utvalget triks å velge mellom er enormt, med alt fra gigantiske airs, cutbacks og flips skal du surfe bølgen på fetest mulig måte. Spillet er lagt opp slik at det merker seg hvor god spilleren er: Desto flinkere spilleren er, desto vanskeligere blir bølgen å surfe. Drar du på veldig og drar inn store poengsummer kan du regne med å måtte kjempe mot tunnels både foran og bak deg, og bølger som bryter både her og der.

Når du klarer alle de påkrevde oppdragene på ett brett vinner du muligheten til å surfe på ett nytt sted, pluss at du vil få se en videosnutt i DVD-kvalitet. Akkurat det er en ting det er lagt mye jobb i, det har blitt filmet mye eksklusivt materiale til dette spillet. Etter hvert som du kommer lenger i spillet vil du få se mer og mer av det. Disse filmene binder spillet sammen og gjør mye for atmosfæren i Kelly Slater's Pro Surfer. Her går det ikke i vill festing og heftig rockemusikk sånn som i de andre O2 spillene, her går det i surferlivsstilen, og alt de fører med seg. Chill musikk og laidback folk er stikkord som passer inn i surfernes verden, og dette har utviklerne gjort seg flid for å vise oss spillere.

Spillet skulle egentlig hatt release 17. september, men ble utsatt fram til oktober/november. Det spillet vi fikk prøve var nær ferdig, og spesielt Xbox-versjonen lovet godt, med fet grafikk, bra gameplay og en fin atmosfære. Vi ser fram til å teste spillet når det endelig kommer, ikke minst for å se om Transworld Surf endelig har fått en verdig motstander. Kelly Slater's Pro Surfer kommer til PlayStation 2, Xbox, Nintendo GameCube og Game Boy Advance.

Siste fra forsiden