Counter-Strike: GO - kildekode

Kildekoden til CS:GO og Team Fortress 2 lagt ut på nettet

Valve mener imidlertid at spillere ikke har noe å bekymre seg for.

Valve

Det har gått hett for seg i Counter-Strike: Global Offensive- og Team Fortress 2-miljøene denne uken, etter at kildekoden for begge spillene ble lekket på nettet.

Spillerstyrte Team Fortress 2-servere har stengt sine dører for å finne ut om lekkasjen kan by på problemer.
Valve

Spillere frykter at koden kan brukes til å spre juks og andre skadelige programmer via spillene, og enkelte spillerstyrte servere har valgt å stenge sine dører inntil videre. Ifølge Valve er det imidlertid snakk om en gammel kildekode, og utvikleren forsikrer om at det ikke er noe å bekymre seg for.

Lekkasje fra 2018

I en uttalelse til Gamespot forteller Valve at selskapet nå har gått grundig gjennom koden. Så vidt Valve kan se er det kun snakk om eldre filer som allerede ble lekket for to år siden, og som ikke skal kunne skape problemer i dag.

– I vår gjennomgang har vi ikke funnet noen grunn til at spillere skal være bekymret eller at de skal unngå nye versjoner av spillene. Vi fortsetter med våre undersøkelser, og kommer med oppdateringer dersom vi finner en grunn til å tro noe annet. Om noen i mellomtiden har mer informasjon om lekkasjen, har sikkerhetssiden til Valve informasjon om hvordan du kan melde fra.

Valve har ikke uttalt seg om hvem som står bak den nyeste lekkasjen, men spillere og hobbydetektiver mener bevisene peker mot skaperen av Valve News Network – Tyler McVicker. Mannen selv påstår at det hele er et komplott for å sverte hans gode navn og rykte, og han får støtte av andre som hevder at gjerningspersonen er en tidligere kollega av McVicker.

Les også: Riot betaler opp til 1 million kroner om du avdekker sikkerhetsproblemer i Valorant »

Siste fra forsiden