CD Projekt RED hacket

Kildekoden til Cyberpunk 2077 og The Witcher 3 legges visstnok ut for auksjon etter datainnbrudd hos CD Projekt RED

CD Projekt RED

Tirsdag meldte vi om et datainnbrudd hos CD Projekt RED, der hackere hadde kommet unna med kildekoder til opptil flere spill. Datasnokene prøvde så å presse utvikleren for penger, men ettersom det ikke har virket er de angivelig klare for å legge alt ut for salg.

CD Projekt hadde ingen planer om å gi etter for utpressernes krav.
CD Projekt RED

Som blant annet Eurogamer melder planlegger hackerne å selge kildekoder for alt fra Cyberpunk 2077 og Gwent til originalversjonen og nestegenerasjonsversjonen til The Witcher 3. Visstnok er planen å åpne budrunden på 1000 dollar – omtrent 8 500 kroner.

Ifølge Kotaku truer hackerne også med å offentliggjøre interne dokumenter de fikk med seg under innbruddet. CD Projekt har imidlertid forsikret ansatte om at det ikke er snakk om personlig informasjon.

Ville ikke gi etter for kravene

Detaljer om datainnbruddet kom først frem tidligere i uka, da CD Projekt selv kunngjorde at det hadde blitt offer for utpressing. I en uttalelse på Twitter sa den polske utvikleren at det ikke ville gi etter for krav, selv om det endte med at dataene ble offentliggjort.

Det er heller ikke første gang CD Projekt har hatt ubudne gjester. I 2017 opplevde selskapet en lignende hackerepisode, men heller ikke den gang valgte ledelsen å gi etter for kravene som ble satt.

I fjor ble Capcom rammet av et omfattende datainnbrudd.
Hackerne kom seg visstnok unna med lanseringsplaner for en haug med spill »

Siste fra forsiden