Capcom - Resident Evil Village

Resident Evil Village-dato potensielt avslørt i omfattende datainnbrudd

Lanseringsplaner og hauger med personlig informasjon kan være på avveie.

Capcom

Tidligere denne måneden meldte Capcom om et datainnbrudd på sine servere. Selskapet avslørte den gang ikke noe om omfanget, men nå viser det seg at datasnokene kan ha kommet seg unna med enorme mengder informasjon som de håpet å selge tilbake til Capcom for løsepenger.

I en pressemelding forteller selskapet at opptil 350 000 «biter med informasjon» om kunder, forretningspartnere og aksjeholdere kan være på avveie. Akkurat hvor mange som er rammet er vanskelig å si ettersom loggdata forsvant under angrepet, men kredittkortinformasjon skal ikke ha lekket, da alle kjøp håndteres av en tredjepart.

Resident Evil Village-dato kan være avslørt

Videre har angrepet potensielt avslørt lanseringsplaner for en rekke spill. Capcom sier ikke noe om hva slags informasjon det gjelder, men som Eurogamer melder har ivrige sjeler allerede gravd gjennom filene for å finne mulige slippdatoer for spill som Resident Evil 8: Village.

Ifølge dokumenter ment for internt bruk kommer det neste spillet i grøsserserien sent i april 2021. Spillet ble bekreftet for PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S under avdukingen tidligere i sommer, men det kan også se ut til at Capcom har planer om å slippe spillet på PlayStation 4 og Xbox One.

Ellers nevner dokumentene et hittil uannonsert prosjekt kalt Shield, som visstnok blir et flerspillerbasert skytespill. Det snakkes også om Resident Evil 4 i VR, en PC-versjon for Monster Hunter Rise og en Ace Attorney-samlepakke. Hvorvidt alt dette fortsatt er en del av Capcoms eksisterende planer gjenstår selvfølgelig å se, så det er ingen vits i å la seg rive med før det kommer en eventuell bekreftelse fra utvikleren.

LES OGSÅ: Ny Resident Evil-film på vei – baseres på de første Capcom-spillene »

Siste fra forsiden