Illustrasjonsbilde hentet fra nyversjonene til Resident Evil 2.
Illustrasjonsbilde hentet fra nyversjonene til Resident Evil 2. (Bilde: Capcom)

Resident Evil - film

Ny Resident Evil-film på vei – baseres på de første Capcom-spillene

«En skjebnesvanger natt i Raccoon City i 1998.»

Constantin Film har kunngjort en ny film satt til grøsseruniverset Resident Evil. Ifølge filmselskapet dreier det seg om en opprinnelseshistorie, som er inspirert av de opprinnelige Capcom-spillene. 

Fra venstre: Kaya Scodelario spiller Claire Redfield, mens Hannah John-Kamen tar rollen som Jill Valentine. Bilde: Constantin Film

Via sine nettsider forteller Constantin at handlingen finner sted «en skjebnesvanger natt i Raccoon City i 1998». Her møter vi en rekke kjente fjes, som Claire Redfield, Jill Valentine, Leon S. Kennedy, Chris Redfield, Albert Wesker og William Birkin.

Se rollelisten nederst i artikkelen.

Det er Johannes Roberts – kjent for blant annet 47 Meters Down – som tar på seg jobben som manusforfatter og regissør. I pressemeldingen forteller han at målet er å gjenskape opplevelsen han selv hadde da han spilte de to første Resident Evil-spillene.

Constantin – selskapet som har stått bak samtlige av Paul W.S. Andersons Resident Evil-filmer – melder at tiden simpelthen var inne for å vende tilbake til der det hele begynte.

– Etter en bunke spill, seks filmer og hundrevis av sider med «fanfiction», kjente vi en trang til å gå tilbake til 1998 for å utforske hemmelighetene som skjuler seg i bak veggene i Spencer Mansion, sier produsent Robert Kulzer. 

Resident Evil, som later til å være filmens offisielle tittel, har foreløpig ikke fått noen endelig lanseringsdato. Ifølge Constantin er planen riktignok å holde kinopremiere en gang i 2021. 

  • Claire Redfield - Kaya Scodelario (Maze Runner)
  • Jill Valentine - Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp)
  • Chris Redfield - Robbie Amell (upload)
  • Albert Wesker - Tom Hopper (The Umbrella Academy)
  • Leon S. Kennedy - Avan Jogia (Zombieland 2)
  • William Birkin - Neal McDonough (Yellowstone)

Netflix har også en Resident Evil-serie på gang.
Se det første klippet fra serien her »

Kommentarer (5)

Forsiden akkurat nå

Til toppen