Resident Evil - film

Ny Resident Evil-film på vei – baseres på de første Capcom-spillene

«En skjebnesvanger natt i Raccoon City i 1998.»

Illustrasjonsbilde hentet fra nyversjonene til Resident Evil 2.
Capcom

Constantin Film har kunngjort en ny film satt til grøsseruniverset Resident Evil. Ifølge filmselskapet dreier det seg om en opprinnelseshistorie, som er inspirert av de opprinnelige Capcom-spillene.

Fra venstre: Kaya Scodelario spiller Claire Redfield, mens Hannah John-Kamen tar rollen som Jill Valentine.
Constantin Film

Via sine nettsider forteller Constantin at handlingen finner sted «en skjebnesvanger natt i Raccoon City i 1998». Her møter vi en rekke kjente fjes, som Claire Redfield, Jill Valentine, Leon S. Kennedy, Chris Redfield, Albert Wesker og William Birkin.

Se rollelisten nederst i artikkelen.

Det er Johannes Roberts – kjent for blant annet 47 Meters Down – som tar på seg jobben som manusforfatter og regissør. I pressemeldingen forteller han at målet er å gjenskape opplevelsen han selv hadde da han spilte de to første Resident Evil-spillene.

Constantin – selskapet som har stått bak samtlige av Paul W.S. Andersons Resident Evil-filmer – melder at tiden simpelthen var inne for å vende tilbake til der det hele begynte.

– Etter en bunke spill, seks filmer og hundrevis av sider med «fanfiction», kjente vi en trang til å gå tilbake til 1998 for å utforske hemmelighetene som skjuler seg i bak veggene i Spencer Mansion, sier produsent Robert Kulzer.

Resident Evil, som later til å være filmens offisielle tittel, har foreløpig ikke fått noen endelig lanseringsdato. Ifølge Constantin er planen riktignok å holde kinopremiere en gang i 2021.

  • Claire Redfield - Kaya Scodelario (Maze Runner)
  • Jill Valentine - Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp)
  • Chris Redfield - Robbie Amell (upload)
  • Albert Wesker - Tom Hopper (The Umbrella Academy)
  • Leon S. Kennedy - Avan Jogia (Zombieland 2)
  • William Birkin - Neal McDonough (Yellowstone)

Netflix har også en Resident Evil-serie på gang.
Se det første klippet fra serien her »

Siste fra forsiden