Capcom

Hackergruppe bak Capcom-angrepet i 2020 arrestert

Stjal personlig informasjon om 400 000 mennesker og krevde løsepenger.

Illustrasjonsbilde fra Capcom-spillet Exoprimal.
Capcom

Tre år har gått siden Capcom ble utsatt for et omfattende datainnbrudd. Personlig informasjon til 400 000 mennesker kom på avveie og ble holdt mot løsepenger. Nå er gjerningspersonene tatt.

Som Europol melder ble store deler av hackergruppa Ragnar Locker arrestert i en koordinert razzia mellom politi og juridiske myndigheter fra 11 land. Aksjonen resulterte i arrestasjon av en av gruppas nøkkelpersoner, som skal ha utviklet løsepengeviruset Ragnar Locker bruker til sine angrep.

Fem andre personer med tilknytning til gruppa ble hentet inn for avhør og flere boliger ble gjennomsøkt. Razziaer skal ha blitt gjennomført i Frankrike, Nederland, Tyskland, Spania, Latvia og Sverige.

I spillverdenen er Ragnar Locker best kjent for Capcom-angrepet i 2020. Der krevde gruppa 11 millioner dollar i løsepenger for dataene de stakk av med.

Gjengen har også stått bak angrep mot infrastruktur omkring i verden, nylig det portugisiske flyselskapet TAP og et sykehus i Israel. Europol forteller at Ragnar Locker var å anse som en stor trussel, men at trusselen nå tilsynelatende er over.

LES OGSÅ: Sony etterforsker mulig datainnbrudd »

Siste fra forsiden