Resident Evil - plagiat

Designer saksøker Capcom for å ha stjålet bilder til Resident Evil-spillene

Sammenligningsbilder viser hvordan det skal ha blitt gjort.

Slik brukes bildet til å lage blant annet logoen.
Judy A. Juracek/Capcom, montasje Gamer.no

I et søksmål levert inn fredag beskylder designer Judy A. Juracek Capcom for å ha brukt bilder fra en av hennes bøker til å lage teksturer i flere spill. Designeren peker på minst 80 bilder som brukes i over 200 tilfeller på tvers av spillene. Det melder Polygon.

Søksmålet legger frem hvordan designeren har funnet igjen flere teksturer i spill som Resident Evil 4, Devil May Cry og andre spill, som skal være rappet fra hennes bok Surfaces. Surfaces er en bok fra 1996 med 1200 foto av forskjellige overflater – målet med verket er å la kunstnere og designere la seg inspirere av overflatene. Man kan dog ikke bare plukke bildene ut fra boken og bruke uten å skaffe seg en lisens for bruken, noe Juracek hevder Capcom ikke har gjort.

Et av tilfellene Juracek peker på er hvordan selve logoen til Resident Evil 4 bruker deler av en bilde av en knust rute for å skape en effekt.

Hentet fra rettsdokumenter.
Judy A. Juracek/Capcom

Andre eksempler inkluderer teksturer – hvordan overflater i spill ser ut – i alt fra vekker til skulpturer og ornamenteringer og glassmaleri. I alle tilfellene pekes det ut hvor bildet brukes, og hvor det er hentet fra.

Hentet fra rettsdokumenter.
Judy A. Juracek/Capcom
Hentet fra rettsdokumenter.
Judy A. Juracek/Capcom

I søksmålet ber Juracek om at Capcom betaler om opp til 100 millioner kroner for å ha brutt kopiloven, og mellom 20 000 kroner og 200 000 kroner for bruken av hvert bilde.

Capcom har til Polygon sagt at de vet om søksmålet, og at de ikke har noen annen kommentar.

For en måneds tid siden var Capcom i ilden av lignende påstander:
Filmregissør mener Capcom brukte hans monsterdesign i Resident Evil Village »

Siste fra forsiden