Resident Evil Village

Filmregissør mener Capcom brukte hans monsterdesign i Resident Evil Village

– Det er helt identisk.

Capcom

En nederlandsk filmregissør har gått knallhardt ut mot Capcom for det han mener er plagiering. Richard Raaphorst mener den japanske utvikleren stjal designet for en Resident Evil Village-figur fra hans egen 2013-film, Frankenstein's Army.

Artikkelen inneholder noen mindre avsløringer for Resident Evil Village.

Klipp fra Frankenstein's Army. (Video: IGN)

Resident Evil Village-monsteret det dreier seg om går under navnet Sturm – en svær kar med flypropell som hode. På LinkedIn viser Raaphorst hvordan Sturm er til forveksling lik en propellskapning fra Frankenstein's Army. Du kan se et klipp fra filmen i videovinduet til høyre.

I et intervju med Eurogamer forteller Raaphorst at han først gikk fra å være rasende, til å være stolt og deretter fornærmet. Regissøren mener det er altfor mange likheter til at dette kan være en tilfeldighet.

Slik ser Sturm ut i Resident Evil Village. (Video: Boss Fight Database)

– Det er helt identisk, egentlig. Det er akkurat den samme scenen som i min film, bortsett fra at i min film må du skjære av bensinslangene. Det er den eneste tingen som mangler. Men hele greia tar fyr og så eksploderer den, og så er det måten den roterer gjennom kamera – alt er likt, egentlig. Til og med omgivelsene og hele fargepaletten.

En Twitter-bruker ved navn CloneKorp har siden opprettet en tråd som peker på flere likheter mellom monstre fra Resident Evil Village og Frankenstein's Army. Raaphorst har svart på tråden, og forteller at situasjonen er verre enn han først trodde.

På LinkedIn sier regissøren at han vil følge opp saken, men akkurat hva det betyr gjenstår å se.

Capcom har foreløpig ikke kommet med noen uttalelse.

Vi likte for øvrig Resident Evil Village veldig godt.
Les vår anmeldelse av spillet »

Siste fra forsiden